Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu encarrega la construcció de la nova Residència de gent gran

La Seu encarrega la construcció de la nova Residència de gent gran

L'execució de l'equipament ha d'anar a càrrec del Consorci Hospitalari de Catalunya. D'aquí a tres mesos ja es presentarà el pla director arquitectònic
Roda de premsa residència
08/10/2007 18:56

El Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència de La Seu d’Urgell ha encarregat, en la seva primera sessió, la redacció del projecte constructiu de la nova residència i centre de dia per a persones grans amb dependència al Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC). Així ho ha anunciat l’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, en roda de premsa, acompanyat per la regidora de Serveis Socials, Anna Vives, i la regidora de la Gent Gran, Teresa Casassas.

Ausàs ha explicat que “es tracta d’un acord molt important que dóna inici a tot el procés de construcció i posada en funcionament de la nova residència sociosanitària”. L’alcalde de la Seu ha subratllat que “l’atenció a les persones grans de la nostra ciutat que es troben en situació de dependència i la promoció de la seva autonomia personal, constitueixen un dels principals reptes de la política social de l’Ajuntament”.

El Consorci Hospitalari de Catalunya presentarà a principis del mes de gener el Pla Director Arquitectònic que haurà d’incloure els suggeriments i propostes realitzades des de l’Ajuntament urgellenc a l’hora de definir els serveis d’aquest nou equipament. Aquest pla portarà de manera imminent la redacció del projecte de construcció.

A la sessió constitutiva del Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència de la Seu també s’ha escollit a l’alcalde de la ciutat, Jordi Ausàs, com a president del Consorci; i al president del Consorci Hospitalari de Catalunya, Josep Abelló, com a vicepresident de l'organisme.

L’Ajuntament de La Seu d’Urgell va signar fa uns mesos amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat un conveni per a construir aquesta residència. Disposarà de 120 places residencials i 30 de diürnes. Acció Social i Ciutadania concertarà el 80% de les primeres i la totalitat de les segones. L’obra té un pressupost aproximat de 6.500.000 d’euros que el Departament finançarà el 45% del cost, és a dir, prop de 3 milions d’euros.

Per poder ser una persona usuària, des del Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència de La Seu d’Urgell es donarà preferència als ciutadans i ciutadanes de la ciutat, en primer terme, i també als veïns i veïnes de la comarca.