Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu engega una campanya d'estalvi d'aigua

La Seu engega una campanya d'estalvi d'aigua

L’alcalde urgellenc, Jordi Ausàs, demana la col·laboració i la implicació de tots els ciutadans a través d’un ban municipal i una carta a tots els veïns
Mecanisme estalviador d'aigua
08/01/2008 14:21

L’alcalde de La Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, farà arribar a partir de demà una carta a totes les llars urgellenques per conscienciar de la greu situació de sequera en què ens trobem, i alhora informar d’un seguit de mesures per aconseguir un consum racional i responsable de l’aigua. Amb aquesta carta de l’alcalde urgellenc s’inicia una campanya d’estalvi d’aigua que ha organitzat la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de La Seu amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua.

A més, davant la situació de sequera, l’alcalde de la ciutat, Jordi Ausàs, ha publicat també un ban municipal on demana la col·laboració de la ciutadania, "ja que és la clau per tal de tenir una ciutat més respectuosa envers el consum d’aigua, més sostenible i que aposta per fomentar el respecte al medi ambient”. La carta explica la greu situació en què ens trobem a causa de la manca de precipitacions, i inclou un seguit d’accions quotidianes que es poden portar a terme per tal de fer un bon ús "d’un recurs que no és inesgotable, i que cal protegir i conservar".

Jordi Ausàs ha volgut subratllar que “malgrat que La Seu es troba en el cor del Pirineu, fet que pot fer pensar que la manca d’aigua no afectarà al nostre municipi, cal recordar però, que alguns pobles de la comarca ja s’han vist afectats per restriccions d’aigua”. Actualment, el consum d’aigua per cada habitant a la nostra ciutat se situa en els 131 litres/dia, un consum que és clarament superior al consum responsable que és de 100 litres/dia.

Així doncs, des de l’Ajuntament urgellenc "s’aposta de manera decidida en fomentar l’estalvi d’aigua a la nostra ciutat, tal i com ja preveu l’Agenda 21 Local de La seu d’Urgell". Per promoure aquest estalvi, s’instal·larà de manera totalment gratuïta mecanismes estalviadors d’aigua a les aixetes i a les cisternes dels sanitaris de tots els qui ho sol·licitin. L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha manifestat al respecte que “aquesta mesura ajudarà a reduir el consum d’aigua, però, no hem d’oblidar la importància que tenen els nostres hàbits de consum per tal d’assolir un consum racional i responsable”.

Tothom que ho desitgi podrà fer-se instal·lar a casa seva un seguit d’estalviadors d’aigua de les aixetes i del WC. Prèviament caldrà fer la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, tot aportant el rebut de l’aigua i el mateix ajuntament es posarà en contacte amb el sol·licitant per tal de concertar dia i hora per a poder instal·lar aquests estalviadors d’aigua.