Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu es queda novament incomunicada per internet i telèfon fix

La Seu es queda novament incomunicada per internet i telèfon fix

L'avaria es va iniciar a 2/4 de 4 de la tarda i es va perllongar fins a la nit. També hi ha hagut problemes puntuals amb la telefonia mòbil. La incidència arribava després de l'apagada de set hores de dijous passat
Pantalla ordinador
12/02/2008 09:27

La Seu continua vivint el seu particular caos d'infraestructures, tot i que en aquest cas els protagonistes no són els trens sinó la telefonia. La ciutat s'ha tornat a quedar sense internet ni telèfon fix al llarg de la tarda i la nit d'aquest dilluns.

Quan encara cueja la indignació ciutadana per l’avaria de set hores de dijous passat, els serveis que ofereix Telefónica han tornat a fallar. La novetat és que aquesta vegada també va coincidir amb problemes puntuals en la xarxa de telefonia mòbil, amb la qual en alguns moments era difícil poder fer trucades.

Els usuaris es van quedar sense connexió d’ADSL ni servei de telefonia fixa pels volts de 2/4 de 4 de la tarda. A partir d’aquell moment per als clients va ser impossible entrar a internet, enviar correus electrònics o bé fer una simple trucada a través de la línia telefònica. La normalitat va tornar a la nit.

Aquesta nova incidència arribava només quatre dies després que centenars d’usuaris de l’Alt Urgell i d’una part de la Cerdanya es van quedar bona part del dia sense aquests serveis. La situació s’està fent cada cop més habitual i perjudica notablement l’activitat d’empreses, comerços, institucions, centres educatius i particulars, especialment en aquelles activitats en què és més necessari l’ús d’internet. A més a més, els talls van acompanyats de manca d’informació i d’explicacions per part de la companyia subministradora.

Aquesta situació fins i tot ha portat l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell a anunciar que portarà Telefónica als jutjats per demanar-li danys i perjudicis. L’entitat tenia previst presentar la demanda avui mateix.

En la mateixa línia, l’Ajuntament de la Seu va emetre dijous passat una nota en què critica les mancances en el servei i la desconsideració de la companyia cap als clients, ja que ni tan sols el consistori urgellenc rep explicacions de quan s’inicien les avaries, quines són les causes i quan és previst que es reprengui el subministrament. L’alcalde, Jordi Ausàs, va anunciar que demanarà al secretari de telecomunicacions de la Generalitat que apliqui “una sanció immediata i contundent” pel cas.