Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu estrenarà la cantata 'Els Minairons de la Freita' amb la col·laboració d'Anna Roig

La Seu estrenarà la cantata 'Els Minairons de la Freita' amb la col·laboració d'Anna Roig

El projecte implica uns 300 infants de la ciutat i de la ZER Urgellet i diversos músics, entitats i institucions L'actuació serà el 26 d'abril a la Sala Polivalent i posteriorment se'n gravarà un CD

Cantata 'Els Minairons de la Freita' - Presentació
Cantata 'Els Minairons de la Freita' - Presentació
31/03/2015 18:01

La Seu d'Urgell estrenarà la cantata 'Els Minairons de la Freita' el 26 d'abril, diumenge, a la Pista Polivalent municipal, amb la participació d'uns 300 alumnes de les escoles de la ciutat i de la ZER Urgellet, acompanyats pel Cor de Noies de l'Escola Municipal de Música, la coral de l'Esplai de la Gent Gran i set músics.

A més a més, l'actuació tindrà la col·laboració especial de la cantant Anna Roig, que ha estat present en la presentació de l'esdeveniment, aquest dimarts. A la roda de premsa també hi han intervingut els impulsors del concert, Pilar Planavila i lvan Caro, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla. El batlle urgellenc ha fet arribar als creadors d'aquesta cantata “un agraïment enorme perquè això és un regal per a la ciutat”. L'alcalde de la Seu ha explicat que l'Ajuntament hi dóna suport i creu que aquest acte s'inscrit en "l'aposta que ja fa anys va fer el consistori de recuperar elements de la mitologia de la Seu i el Pirineu, com són el Tió de la Freita i els minairons, personatges de Nadal”.

Anna Roig ha justificat la seva implicació perquè ha pogut constatar, assegura, "que hi ha un entusiasme enorme al darrera”. La cantant del grup Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien creu que és "un projecte molt ben pensat, reflexionat i de qualitat, molt professional”. La intèrpret penedesenca també ha esmentat l'interès per la particularitat d'aquesta cantata.

"Projecte musico-social i comunitari"

La cantata és una obra inèdita, composada expressament per Pilar Planavila, sobre la història dels Minairons de la Freita. Segons han explicat Planavila i Ivan Caro, la idea arrenca al desembre de 2013 amb la cançó dels Minairons que van compondre per portar-la a les escoles de la Seu i del llibre d'Albert Galindo sobre aquest tema.

Planavila ho ha definit com un "projecte musico-social i comunitari". L'objectiu és unir 300 nens i nenes de 7 i 8 anys de la Seu i comarca a través de la música i crear comunitat entre totes les escoles del territori, amb la col·laboració de diversos artistes.

Les escoles participants són l'Albert Vives, Pau Claris, La Valira, Castellciutat, La Salle, Els Agols de Montferrer i Arnau Mir del Pla de Sant Tirs. Es vol així "fer visible un moviment social i educatiu de la Seu i bona part de l'Alt Urgell”, ha remarcat Ivan Caro, amb "un equip de músics, educadors socials, guionistes i actors amb moltes ganes de fer ciutat”.

Concretament, hi col·laboren els músics Tito Peláez, Jordi Maria Macaya, Elias Porté, Arnau Obiols i Narcís Mellado, a més a més dels autors, que també fan la música, les lletres i les danses. L'arranjament l'ha fet Antoni Miralpeix. La direcció escènica és de Genissa G. Carricondo; i l'escenografia, de Josepa Travé amb la col·laboració dels usuaris del Taller Claror. L'organització dels voluntaris la farà Marisol Salvadó. Finalment, també s'hi han implicat els Diables de l'Alt Urgell.

Gravació d'un CD

Després de l'estrena de la cantata s'enregistrarà un CD amb la història narrada i les cançons. La gravació es farà en una de les escoles implicades i hi prendran part músics professionals, la cantant Anna Roig, els nens i nenes protagonistes del concert i la coral de l'Esplai de la Gent Gran.

L'obra compta amb un pressupost d'11.000 euros. El 75% del finançament és públic a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'IDAPA i l'Ajuntament de la Seu. El 25% restant és a través d'aportacions d'empreses de la ciutat i la comarca, els diners de la venda del CD de la cantata i les donacions (3 euros) del públic que hi assisteixi, que s'espera que sigui entre 700 i 900 persones.
 

Mostrar formulari de contacte