Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu estudia la privatització de la neteja viària

La Seu estudia la privatització de la neteja viària

La modificació els Estatuts de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet obre la porta a la possibilitat d’externalitzar el servei
Contenidors per al reciclatge
03/01/2008 12:51

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell estudia la possibilitat de privatitzar el servei de neteja viària de la ciutat. L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha manifestat que el consistori ja disposa de diversos informes que hauran de determinar la viabilitat d’aquest pas. Segons ha comentat Ausàs, “de moment, no s'ha pres cap decisió, però el que es pretén és aconseguir un salt qualitatiu en la neteja urbana”. Així mateix, l’alcalde urgellenc ha volgut assegurar que “la privatització del servei no suposaria en cap cas minvar el drets ni les condicions laborals dels treballadors”.

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet va sol.licitar en la darrera concessió del servei de recollida, transport i tractament de residus sòlids urbans, que totes les empreses que optaven a l’adjudicació, aportessin també un pressupost del cost de la neteja viària a la Seu d’Urgell. A més a més, tècnics de medi ambient municipals han recollit dades i demanat informes sobre el funcionament de la neteja dut a terme per part d’empreses privades en municipis com Lleida, Mollurussa o Tàrrega. “L’objectiu és poder apostar per la fórmula que doni més garanties i que permeti millorar la prestació d’un servei bàsic”, ha apuntat Ausàs.

És la modificació dels estatuts de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, aprovada durant el darrer plenari de l’any, la que obre la possibilitat de cedir a una empresa externa el treball que fins ara duu a terme la brigada de neteja municipal. L’acord va ser criticat durant el plenari municipal per la portaveu del Partit Popular, Patrícia Lanau, que va abstenir-se en la votació. Més dur va ser el portaveu d’ICV, Josep Maria Carles, que va defensar el model públic de gestió i va votar-hi en contra. El portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas, va assegurar que si la neteja viària s’adjudica a una empresa privada “això no beneficiarà en cap cas econòmicament a l’Ajuntament”. Per la seva banda, l’equip de govern va garantir que l’externalització del servei no es farà sense consens previ de tots els grups.

Adjudicació de la Mancomunitat

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha adjudicat recentment a la Unión Temporal d’Empreses José Antonio Romero Polo S.A. i Sufi, S.A., la concessió de tots els serveis de recollida, transport i tractament de residus sòlids urbans de la zona (recollida selectiva de paper, vidre, envasos lleguer, fracció orgànica, resta, voluminosos i piles, tractament de residus; gestió de l’abocador de residus sòlids i del de runa; gestió de la planta de compostatge i de la deixalleria). La concessió té una durada de set anys, prorrogable fins a un màxim de tres mes. L’import d’ajudicació ha estat de 6.044.455 euros.

L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha valorat molt positivament el funcionament d’aquest servei i l’oferta de la UTE concessionària.