Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu estudiarà el canvi de sentit en el trànsit del carrer Major

La Seu estudiarà el canvi de sentit en el trànsit del carrer Major

Aprovada una moció d'ERC amb una transacció de CiU en què s'estipula que la decisió es prendrà tenint en compte el Pla de Mobilitat. Els pressupostos del 2016 inclouran una partida per aplicar alguns canvis i millores en la circulació a la ciutat
09/09/2015 12:45

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns una moció d'ERC en què es contempla estudiar un canvi de sentit en el trànsit del carrer Major. El text va rebre el vistiplau de l'equip de govern (CiU) en incloure's una transacció en què s'especifica que la decisió sobre aquesta qüestió es prendrà tenint en compte el Pla de Mobilitat i el criteri dels tècnics i dels grups municipals representats al consistori. En la votació, Compromís i la CUP van abstenir-se.

El portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, es va mostrar satisfet per l'aprovació de la proposta, tot i admetre que s'haurà de respectar el document de planificació del trànsit. Per Viaplana, "és important que també s'hagi acordat que l'any vinent s'aportarà una partida en els pressupostos del 2016 per aplicar el Pla de Mobilitat".

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Mobilitat, Jesús Fierro, va indicar que el 2016 serà un bon moment per posar en marxa els possibles canvis i millores previstes en la planificació, "perquè s'haurà enllestit la millora dels carrers de la ciutat i les obres urbanístiques pendents". En aquest sentit, Fierro va especificar que caldrà prendre "decisions meditades i amb una visió global de la ciutat".

En relació amb el debat sobre el sentit del trànsit al carrer Major, el portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va remarcar que no seria una bona opció variar el sentit de l'eix viari del carrer Major, "tal i com ho confirma un estudi del RACC". El grup també es va mostrar crític amb l'afirmació que els veïns i comerciants de la zona estan a favor del canvi, assegurant que no hi ha consens. "Això no solucionarà els problemes del centre històric", va dir.

Pau Lozano, portaveu de la Candidatura d'Unitat Popular, va instar a obrir un procés de debat si es planteja fermament el canvi de sentit del carrer.

Petició de rectificació a TV3

Pel que fa a la resta de mocions debatudes en el plenari municipal, la proposta de Compromís X La Seu de demanar a TV3 una rectificació pel documental sobre el contraban del programa 'Sense ficció' no va prosperar, malgrat el suport d'ERC. Hi van votar en contra CiU i la CUP. En canvi, tots els grups van donar el vistiplau a la proposta per prohibir a la Seu els circs amb animals salvatges.