Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu estudiarà la instal·lació d'urinaris públics

La Seu estudiarà la instal·lació d'urinaris públics

La proposta d'ERC, aprovada per unanimitat al plenari, planteja la necessitat de disposar de lavabos que estiguin oberts durant el dia i siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Ara caldrà determinar quin és el lloc més adient per ubicar-los
Ple municipal de la Seu (13.02.2017)
17/02/2017 11:55

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat habilitar uns urinaris públics en un espai cèntric de la ciutat. La moció, presentada per ERC, proposava inicialment que fos la plaça de Joan Sansa el lloc on s'ubiquessin els lavabos, però finalment es va acceptar una transacció perquè sigués l'Oficina Tècnica i els representants de cada grup municipal els qui triessin la ubicació adient.

El text aprovat sol·licita que l’Ajuntament urgellenc garanteixi el lliure accés als urinaris durant el dia, n'assumeixi el manteniment i en prevegi l’ús per a persones amb mobilitat reduïda, a més de la instal·lació d’un canviador per a infants. Així ho va indicar el regidor republicà Xavi Munt, que va subratllar que la proposta pot beneficiar de forma especial la gent gran de la Seu i els qui utilitzen cadira de rodes.

En relació amb la petició, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro (PDeCAT), va remarcar que l'opció d'uns lavabos públics ja estava dins del seu programa electoral, però no es va mostrar favorable a instal·lar-los a la plaça de Joan Sansa. "Quan es va crear la comissió per a la urbanització de l'espai hauria estat el moment de plantejar-ho", va lamentar. Fierro va advocar per estudiar diferents ubicacions cèntriques, a part de la plaça Joan Sansa, "fer un projecte. determinar-ne el pressupost i incloure una partida en les inversions pel 2017".

El regidor de Compromís X La Seu, Joan Barrera, va valorar positivament l'esperit de la moció i va reiterar la necessitat d'instal·lar aquest tipus de serveis a la ciutat. En el mateix sentit es va expressar el regidor de la CUP, Pau Lozano, que també va proposar que es posi sobre la taula altres iniciatives en aquesta línia, com la instal·lació de dutxes públiques.