Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu i Andorra acullen les sisenes Jornades de Reflexió Educativa

La Seu i Andorra acullen les sisenes Jornades de Reflexió Educativa

Enguany es debatrà sobre l'equilibri entre ciència i ètica, amb tallers dirigits per professors i experts. L'acte inaugural, divendres vinent a la Sala de Sant Domènec, comptarà amb la consellera Meritxell Ruiz i el ministre andorrà Èric Jover
Jornades de Reflexió Educativa
26/09/2016 19:35

La Seu d'Urgell i Andorra seran l'escenari, aquest divendres i dissabte vinent, de les sisenes Jornades de Reflexió Educativa, que organitza el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, juntament amb el Col·legi de Docents i Professionals de la Cultura.

Enguany aquesta trobada anual vol debatre sobre l’equilibri entre l’ètica i la ciència. La temàtica s'aprofitarà per reflexionar sobre les relacions, de vegades complexes, entre les ciències, les ètiques, les polítiques i els valors socials. Els organitzadors parteixen de la base que "potser ha arribat el moment de preguntar-se si aquest debat està inclòs en el projecte d’escola i veure com es reflecteix en el dia a dia de les aules i les tutories, i no tan sols en els continguts de les matèries".

L'acte inaugural serà divendres, dia 30, a les 6 de la tarda a la Sala de Sant Domènec. Hi intervindran l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives; la consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz; el ministre d'Educació d'Andorra, Èric Jover; l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; la degana del Col·legi de Llicenciats de Catalunya, Josefina Cambra; el director general de Caixa d'Enginyers, Joan Cavallé; la directora de la Fundació Víctor Grífols, Núria Terribas, i el rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau.

Les jornades compten novament amb la participació de professors reconeguts i experts del món educatiu i científic, que abordaran conjuntament aquest debat per "buscar vies que permetin a l’escola plantejar objectivament aquestes reflexions i dinamitzar-les a l’aula". Les conferències i debats aniran a càrrec Màrius Morlans, Ramon M. Nogués, Begoña Roman, Xavier Duran.

El primer taller que es durà a terme és 'Com introduir la bioètica a l’aula i en el dia a dia d’una escola?', a càrrec d'Àlex López-Duran i López, de l'Escola Garbí Pere Vergés d’Esplugues de Llobregat. El segon taller, sobre 'Ètica i ciència. Propostes per a l’aula', el coordinaran Manel Belda i Silvia Maymó, de l'Institut Ferran Tallada de Barcelona. I el tercer, 'Educant en sostenibilitat', el proposa l'Escola Andorrana i el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i sostenibilitat del Govern andorrà.