Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu i la UGT aposten perquè es reconegui l'excepcionalitat dels transfronterers

La Seu i la UGT aposten perquè es reconegui l'excepcionalitat dels transfronterers

L'Ajuntament urgellenc i el sindicat acorden donar un nou impuls al centre d'assessorament dels treballadors
Reunió Ajuntament-UGT
26/02/2008 17:36

El tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el secretari de Política Institucional del sindical UGT de la demarcació de Lleida, José Luis Aguilà, s’han reunit aquest matí per abordar la situació produïda els darrers dies davant dels controls fiscals als treballadors que cada dia es desplacen fins al Principat d’Andorra per anar a treballar.

Davant l’evidència d’aquesta situació, Batalla i Aguilà han remarcat que “tothom ha de complir amb la normativa establerta" però que "no s’ha de criminalitzar aquests treballadors i cal resoldre les situacions cas per cas". Alhora, afirmen, "cal ampliar el reconeixement de l’excepcionalitat de la situació en què es troben els transfronterers" i es mostrem a favor d’un "canvi legislatiu que reconegui plenament aquesta figura”.

En la reunió mantinguda aquest matí també s’ha acordat que l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el sindicat UGT tornaran a donar un nou impuls al Centre d’Assessorament Transfronterer que es troba situat a la nostra ciutat.

El Centre d’Assessorament Transfronterer té com a objectiu principal assessorar totes aquelles persones que tenen la condició de transfronterer en qüestions laborals, fiscals i socials. Aquest centre neix de la col•laboració iniciada l’any 2004 entre l’Ajuntament de La Seu i la UGT, i que s’engloba dins del Pacte Territorial de les Terres de Lleida.