Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu i les Valls de Valira es coordinaran als barris

La Seu i les Valls de Valira es coordinaran als barris

Pròximament es reunirà una comissió tècnica per acordar línies comunes d’urbanització
Poble Sec
08/04/2008 12:55

L’Ajuntament de la Seu ha aprovat la signatura d’un conveni amb les Valls de Valira per establir línies de col.laboració en les zones urbanes que es troben entre ambdós municipis. L’objectiu de l’acord és millorar la prestació de serveis i donar coherència a les actuacions dels consistoris alturgellencs. El tinent d’alcalde d’Urbanisme de la Seu, Jesús Fierro, assegura que el document consensuat “permetrà millorar el dia a dia de les persones que viuen, per exemple, al Poble Sec o al barri de Sant Antoni”.

El conveni estableix noves actuacions coordinades en matèria de clavegueram, recollida d’escombraries, neteja viària, enllumenat públic i de trànsit i retirada de vehicles de la via pública. L’acord intermunicipal també contempla una sèrie de recomanacions quan es programin intervencions de relleu als barris. La interlocució principal dels ajuntaments es farà amb les associacions de veïns.

El conveni de la Seu i Valls de Valira va comptar amb el suport de tots els grups polítics representats al consistori urgellenc. Malgrat tot, els diferents partits van expressar la seva preocupació pel fet que el document no inclou un acord sobre urbanisme. Totes les forces polítiques van demanar que des de Valls de Valira s’aturin les llicències d’obra, ja que alguna de les noves construccions està repercutint de forma evident el paisatge de la Seu.

En aquest sentit, l’equip de govern va assegurar que des de l’Ajuntament de Valls de Valira ja s’ha ‘frenat’ el ritme urbanització a l’espera de l’aprovació del Pla urbanístic municipal, malgrat que hi havia llicències que no podien aturar-se. Jesús Fierro va afirmar que pròximament es farà una reunió tècnica per debatre aquesta qüestió.