Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu i Valls de Valira, satisfets per l'anunci de la licitació de la millora de la N-145

La Seu i Valls de Valira, satisfets per l'anunci de la licitació de la millora de la N-145

La remodelació ha de resoldre la perillositat de les interseccions d’Anserall i Arcavell i Civís Les obres contemplen la construcció d’un pont al Serrat de la Capella
Rotonda de la Seu a Andorra
01/02/2008 19:22

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, ha fet avui una valoració “molt positiva” de l’anunci del Ministeri per a la remodelació de la N-145, que des de l’Ajuntament sabien que seria imminent, després d’un llarg procés burocràtic. Ausàs creu que serà “una intervenció molt important per a una de les vies més transitades del Pirineu”. En aquest sentit, espera que la remodelació “tingui continuïtat amb la futura variant de la Seu, que a Adrall enllaçarà amb l’Eix Pirinenc”.

En relació a aquest darrer punt, però, Ausàs demana a l’Estat que no deixi oblidades les inversions que encara hi ha pendents en d’altres infraestructures importants del Pirineu com ara la N-260, “una via que ha de ser l’autèntic eix vertebrador de les comarques de l’Alt Pirineu, malgrat que en alguns punts presenta un traçat totalment desfasat i impropi d’una carretera nacional”, ha indicat.

Ausàs també ha volgut remarcar que les obres implicaran la construcció del pont del Serrat de la Capella, que unirà el barri amb la Seu.

I qui també ha expressat la seva satisfacció per l’anunci de la licitació de l’arranjament de la carretera de la Seu a Andorra és l’alcalde del municipi de Valls de Valira, Pere Artigues, que ha manifestat que “després de més de 15 anys es podrà resoldre la perillositat de les interseccions d’Anserall i Arcavell i Civís, on s’hi ha registrat víctimes mortals, algunes del municipi”.

Artigues ha explicat que l’accés de Civís i Arcavell se solucionarà amb una rotonda que donarà entrada i sortida a les dues valls. D’altra banda, a Anserall s’ha projectat un pont nou, a instàncies del consistori alturgellenc. S’hi accedirà per l’actual via, que es mantindrà complementària al pas directe de la Seu a Andorra, que contempla la construcció d’un túnel.

L’alcalde de Valls de Valira ha volgut destacar que des de l’ajuntament “s’ha intervingut en les diferents fases de treball, i s’ha batallat molt per a fer realitat una millora bàsica per al municipi”.