Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu inaugura la nova plaça de Joan Sansa

La Seu inaugura la nova plaça de Joan Sansa

La reivindicada urbanització d'aquest espai s'estrenarà al llarg d'aquest dissabte i diumenge. S'hi ha programat activitats infantils i esportives, tast de productes locals, un espectacle dels Diables, havaneres i ball
Inauguració de la urbanització de la plaça Joan Sansa
25/05/2017 20:15

La Seu d'Urgell donarà la benvinguda a la nova plaça de Joan Sansa aquest dissabte i diumenge. Les obres de la reivindicada remodelació de l'espai urbà ja estan pràcticament enllestides i els veïns podran començar a fer-se'l seu amb els actes inaugurals per a totes les edats que s'han preparat per aquest cap de setmana per part de l'Ajuntament de la Seu i d'entitats de la ciutat.

La benvinguda a la nova plaça començarà aquest dissabte, 27 de maig, a les 4 de la tarda amb jocs infantils, jocs gegants, cercaviles i degustacions de productes locals. Les propostes lúdiques de dissabte tindran com a colofó final un espectacle pirotècnic, que seguirà amb una ambientació musical fins a les dotze de la nit.  Tots aquests actes aniran a càrrec dels Grup de Diables de l’Alt Urgell i dels seus col·laboradors.

El programa per festejar l'estrena de la plaça continuarà diumenge, dia 28, amb una matinal esportiva a partir de les 10 del matí, que inclourà una competició d’street futbol a càrrec del Consell Esportiu de l’Alt Urgell, amb la participació d’alumnes de 3r a 6è de primària de les escoles de la Seu. El matí seguirà amb una exhibició i activitats de patinatge a càrrec del CHPA Cadí-La Seu i una conducció i proves de minimotos elèctriques, a càrrec de l’Escola Pascuet Off Road, adreçada a infants de 5 a 10 anys.

Inauguració oficial

També diumenge, a les 5 de la tarda, hi haurà cantada d’havaneres amb el grup A Tota Vela. Finalment, a 3/4 de 7 tindrà lloc l’acte oficial d’inauguració amb els parlaments a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i de representants dels veïns de la mateixa plaça. A més a més hi haurà la presència de familiars de Joan Sansa. Els actes es completaran tot seguit, a les 7, amb un ball amenitzat pel Duo Làser.

Un nou espai de centralitat de la Seu

Amb les obres de reurbanització, la plaça de Joan Sansa, que consta de 8.900m2, ha passat a tenir una superfície única. Abans de les obres, aquest espai estava subdividit per quatre parts, que han restat no urbanitzades durant anys, en les quals s’hi encreuen el Passeig de Pasqual Ingla i el carrer del Comtat d'Urgell. Aquest segon vial, que va de nord a sud, ha passat a ser de trànsit lent i no s'hi pot aparcar en el tram de la plaça, de manera que el passeig Pasqual Ingla té ara continuïtat entre les avingudes del Salòria i de Pau Claris.

La plaça, dividida en quadrants, gaudeix de quatre espais ben diferenciats pel que fa a usos, i estan ben delimitats per abundant vegetació. Al quadrant sud-oest hi ha una pista de joc poliesportiva per a esbarjo, mentre que la part sud-est s'hi ha construït una pista de patinatge. El quadrant nord-oest compta amb dues zones de jocs infantils, una per a infants de 0 a 3 anys, i un altra, per a nens i nenes a partir de 3 anys. Finalment, a l'espai nord-est s'hi ha instal·lat un escenari fix que esdevé un nou espai cultural de petit format.

El projecte d’urbanització de la plaça Joan Sansa ha estat dissenyat i redactat pels serveis tècnics municipals (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer i jardiners), mentre que la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de la Seu ha fet una feina molt important d'interlocució amb els representants dels veïns, cosa que va permetre aconseguir l'aval dels residents. Alhora, també s'ha mantingut un diàleg obert amb tots els grups municipals del consistori perquè fos un projecte amb el màxim consens possible.