Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu instal·la 11 caixes niu i 20 menjadores al Parc del Valira

La Seu instal·la 11 caixes niu i 20 menjadores al Parc del Valira

Amb aquesta actuació es vol afavorir la presència i l'observació d’ocells. Les espècies que se'n beneficiaran són el xot, el picot garser, el pit-roig, les mallerengues, el pica-soques blau, el pinsà o els pardals
Caixes-niu per a ocells a la Seu
29/01/2016 12:55

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, juntament amb el Servei Municipal de Parcs i Jardins i la col·laboració de l'empresa urgellenca AUBÈRRIA, han instal·lat aquesta setmana al Parc del Valira 11 caixes niu i 20 menjadores per facilitar a espècies protegides un lloc per niuar i punts d’alimentació durant la tardor-hivern, ja que és una època en què escasseja l’aliment.

El Parc del Valira és una de les zones verdes més grans de la capital de l'Alt Urgell. El seu arbrat, l’aspecte natural i la proximitat al riu Valira fan que sigui un espai amb una rica comunitat de moixons. Precisament, amb aquesta actuació és vol afavorir la presència i observació d’ocells a la zona. Cal remarcar que les espècies a les que s'està afavorint estan protegides per la llei, nidifiquen en cavitats i són beneficioses per la seva dieta insectívora. En aquest cas, no formen estols ni colònies de reproducció, i, per tant, no generen molèsties. A més a més, aquests ocells toleren la presència de persones.

Les caixes niu i les menjadores les utilitzaran espècies com el xot, el picot garser, el pit-roig, les mallerengues, el pica-soques blau, el pinsà o els pardals. A banda dels ocells, també se'n beneficiaran els ratpenats, atès l’important paper que tenen com a reguladors dels mosquits. Així mateix, s'ha instal.lat menjadores per a esquirols, una espècie entranyable present al parc i fàcil d’observar.

Recurs pedagògic

Amb la iniciativa també es vol promoure la natura entre els urgellencs, ja que facilitarà l’observació d’ocells, esdevenint un recurs pedagògic i científic per a les escoles. Amb aquest objectiu, les caixes-niu i les menjadores s’han instal·lat en punts estratègics: a l’entrada dels Parc i en zones properes a bancs, llocs on sigui fàcil l'estudi dels moixons.

L'acció complementa la instal·lació de 17 caixes niu més que es va realitzar la primavera de l’any 2013, amb un resultat “molt positiu”, ja que 16 de les 17 caixes niu han estat ocupades.