Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu ja disposa del seu primer carril bici

La Seu ja disposa del seu primer carril bici

L’àrea destinada de forma exclusiva a la circulació de ciclistes es troba al Cinyell Verd, entre el Parc de Bombers de la Seu i el Parc Olímpic del Segre
Carril bici a la Seu
24/04/2008 11:14

La Seu ja disposa del seu primer carril bici al Cinyell Verd, en el camí transcorre per la canalització del riu Segre, entre el Parc de Bombers de la Seu i el Parc Olímpic. L’àrea de circulació exclusiva, que s’ha senyalitzat de forma apropiada per al pas de bicicletes, forma part del part del passeig de vianants que ha d’enllaçar els parcs fluvials que envolten la Seu, entre els quals hi ha el futur Parc del Mesclant de les Aigües i el Parc del Valira.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme de la Seu, Jesús Fierro, ha avançat que la implantació del carril bici té com a objectiu “garantir la seguretat dels ciclistes”. Fierro manifesta, a més, que “tot i que el vial té unes mides ajustades, s’entén com una mesura per facilitar la circulació dels aficionats a aquest esport”. Aquesta iniciativa tindrà continuïtat en totes les noves zones de creixement de la ciutat.

El carril bici del Parc del Segre està inclòs en el projecte genèric de l’obra del Cinyell Verd de la Seu, que duu a terme l’empresa Pasquina. Actualment només resta enllestir la part elèctrica i finalitzar treballs menors per donar per acabada la millora del tram. L’Ajuntament ha ampliat i urbanitzat les voravies del vial que, per la banqueta de canalització del marge del riu Segre, uneix el Parc del Segre i el Camí Ral de Cerdanya, pel costat del Parc de Bombers.

El pressupost d’aquestes obres ha estat de cinc-cents setanta mil euros i ha comptat amb les subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, i els fons europeus FEDER. La resta del pressupost de l’obra l’ha aportat l’Ajuntament de La Seu amb fons propis.

Per Fierro, “la construcció del cinyell verd dóna resposta a una gran demanda dels nombrosos ciutadans de totes les edats que utilitzen aquest espai com lloc preferent per passejar”. Des del consistori s’opina que, alhora, la urbanització aportarà qualitat urbana i territorial a la Seu, i contribuirà a configurar una ciutat amable, integradora i d'escala humana”.