Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu ja té una taxa de població immigrant del 14 per cent

La Seu ja té una taxa de població immigrant del 14 per cent

La majoria d’estrangers són portuguesos per la proximitat amb Andorra. L’Ajuntament compta amb una oficina per integrar i assessorar el col.lectiu
Anna Vives
11/12/2007 17:10

Durant el darrer trimestre d’enguany, la taxa d'immigració a la Seu d'Urgell ha arribat al 14%. Així ho afirma la regidora de serveis socials de la Seu d'Urgell, Anna Vives, que ha afegit que la integració dels nouvinguts depèn de la durada de l'estada al municipi i el coneixement de la llengua catalana.

La nacionalitat més comuna entre els immigrants que viuen a la Seu és la portuguesa. Segons el consistori, una de les causes és la proximitat amb Andorra. No obstant això, també hi ha una presència notable de població d’origen llatinoamericà. El segon i el tercer origen més habitual és respectivament, Bolívia i Colòmbia. En quart lloc hi ha els residents d’origen magribí. Les principals ocupacions de les persones immigrades són l'hostaleria i els serveis tècnics pel que fa als homes, mentre que les dones predominen en els serveis d'atenció a la gent gran i assistència de la llar.

El servei d'atenció al ciutadà i els serveis socials de la Seu d'Urgell fa sessions d'acollida i assessorament als nouvinguts. Segons l'ajuntament, donar el màxim d'informació fa que la incorporació de l'immigrant a la societat activa sigui més eficient.

L'Ajuntament també disposa d’una oficina específica que atén el col.lectiu a nivell jurídic i laboral. També s'incentiva al col•lectiu immigrant perquè creïn associacions per participar en la vida diària del municipi, a més de promoure i facilitar la incorporació a associacions ja existents.

Des de la regidoria també és projecten cursos per millorar les mancances formatives, com ara el coneixement del català. En els últims dos anys també s'han fet cursos d'inserció laboral, de recerca de feina a través de noves tecnologies i de gerontologia o atenció a la gent gran, tots ells amb una valoració molt bona en resultats i participació.

D'altra banda, a l'oficina es poden trobar fulletons informatius sobre l'elaboració del currículum, notícies sobre els drets del ciutadà i l'accés als serveis socials i un fulletó informatiu elaborat en vuit llengües diferents on hi ha tota la informació referent a salut, maternitat, educació, treball i oci, per poder establir-se al municipi.