Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu lamenta que Andorra Televisió ja no es pugui veure al Pirineu

La Seu lamenta que Andorra Televisió ja no es pugui veure al Pirineu

Aprovada per unanimitat una moció de Compromís X La Seu, en què s'expressa el desig que el canal andorrà torni a sintonitzar-se i es remarca la seva importància per al territori. L'Ajuntament trametrà el text al Govern d'Andorra
ATV
14/07/2016 12:45

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció de Compromís X La Seu en què es proposa dur a terme una sol·licitud formal al Govern d'Andorra per cercar fórmules de col·laboració que facin possible que Andorra Televisió es pugui tornar a veure a la ciutat, destacant la importància del mitjà "per a la cohesió del territori".

La matinada de l’1 de juliol va deixar de sintonitzar-se aquest canal televisiu a l'Alt Pirineu. Ja feia sis anys que la televisió pública andorrana es podia seguir a través de la TDT en base a un conveni subscrit entre l'RTVA i diverses administracions locals, a través del qual Andorra Telecom subministrava el senyal de la televisió a una empresa catalana que la distribuïa a les comarques pirinenques. Tanmateix, després de l'expiració del conveni, s'ha decidit no renovar el contracte pactat per l'alt cost del servei.

La tinent d'alcalde de Comunicació, Anna Vives, va remarcar en el ple que aquesta situació "no es pot atribuir a un problema en l'acord entre les institucions, sinó a una valoració dels costos del transport del senyal a través de l'operador de telecomunicacions" i va voler incidir en el fet que la solució i la decisió final "correspon al país veí". I va afegir: "Ja els hem tramès el nostre desig que ATV torni a veure's al territori, perquè és una pèrdua informativa rellevant". Per Vives també cal tenir en compte "la importància de rebre aquest canal per a la normalització lingüística i la reciprocitat dels mitjans de comunicació en català, que també inclou el Principat".

El regidor de Compromís X La Seu, Joan Barrera, va agrair el suport a la moció i va reiterar que "és del tot necessari revertir la decisió i poder seguir veient Andorra Televisió, que no només és la televisió dels andorrans, sinó que és una televisió pirinenca”.