Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu obre el curs escolar amb un emotiu homenatge a cinc professors i mestres jubilats

La Seu obre el curs escolar amb un emotiu homenatge a cinc professors i mestres jubilats

L’acte va agraïr la tasca docent de la Pepita Panadés i la Ramona Orobitg, del col.legi Albert Vives; i la Maria del Rosario Viñas, el germà Fernando Soto i el Juan Manuel Molinero, de La Salle El reconeixement es va fer coincidir amb una xerrada del periodista Carles Capdevila, que va omplir la sala de Sant Domènec
Acte d'Homenatge als 5 professors jubilats de la Seu
18/09/2009 13:44

El mediàtic Carles Capdevila ha omplert aquest dijous la Sala de Sant Domènec en l’obertura del curs escolar 2009-2010. La conferència ‘Educar de bon humor’ va agradar pares i professors, en un dia en què els protagonistes també van ser Pepita Panadés i Ramona Orobitg, del col.legi Albert Vives; i Maria del Rosario Viñas, el Germà Fernando Soto i Juan Manuel Molinero, del centre La Salle.

Aquests professors i mestres es van jubilar el curs passat i van rebre un homenatge institucional. Al final de la xerrada, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, els va lliurar un ram de flors i una figura commemorativa. L’obsequi del germà Fernando Soto el va recollir en el seu nom el director del col.legi la Salle.

“Amb la conferència de Carles Capdevila, la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha volgut afegir relleu social a l'inici del nou curs escolar a la nostra ciutat”, ha explicat la regidora d'Educació, Mireia Alba. Pel que fa a l’homenatge, Alba ha indicat que “cal donar les gràcies de manera humil a tots aquests mestres i professors que han dedicat part de la seva vida a formar els urgellencs i urgellenques”.

La xerrada de Capdevila s’adreçava tant als professionals del món educatiu com a les famílies. El periodista, director del programa radiofònic 'Eduqueu les criatures' que s'emet els diumenges al matí a Catalunya Ràdio, partia de l'experiència pròpia en l'educació dels seus fills, i analitzava en clau irònica les obsessions dels pares en el procés educador o en la relació pares-mestres. Capdevila va fer una crida a la necessitat de posar els cinc sentits en l'educació: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i, sobretot, el sentit de l'humor.