Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu participa en una reunió telemàtica amb la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física

La Seu participa en una reunió telemàtica amb la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física

A la trobada virtual també hi han pres part altres alcaldes de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran. El regidor d'Esports Carlos Guàrdia trasllada a la Generalitat la inquietud sobre quan i en quines condicions es podrà recuperar l'activitat al Rafting Parc
Reunió telemàtica (Foto: Gencat)
06/05/2020 17:59

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Carlos Guàrdia, ha participat aquest dimarts en una reunió telemàtica convocada per la delegació territorial de la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física (SGEAF) a Lleida. La trobada l'ha conduït el delegat territorial de l'SGEAF, Joan Segura, i ha comptat amb la participació del secretari general de l'Esport, Gerard Figueras.

Una quarantena d’ajuntaments de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran han expressat durant la reunió les inquietuds dels municipis sobre el desconfinament del sector esportiu i han compartit idees per reactivar de manera conjunta la pràctica de l’activitat física i l'esport arreu del país. En concret, Carlos Guàrdia ha traslladat a la Generalitat la preocupació sobre quan i en quines condicions es podrà fer la represa esportiva al Rafting Parc de la Seu d'Urgell.

Per la seva part, l'SGEAF ha informat al món local dels contactes amb el teixit esportiu català en el marc de la Mesa Sectorial de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya per abordar els efectes de la crisi sanitària en el sector. “Volem arribar també als municipis, que sou el primer contacte que té la ciutadania amb l’administració; és per això que s'ha volgut conèixer com esteu vivint aquesta situació excepcional”, ha manifestat Gerard Figueras.

Preocupacions principals

Les principals preocupacions expressades pels ajuntaments han girat al voltant de l’obertura de les piscines -i la conseqüent contractació de socorristes-, la celebració dels campus esportius d’estiu, l’inici de la temporada d’esports d’aventura i activitats a l’aire lliure i la reobertura dels poliesportius. “L’activitat esportiva porta associada una activitat econòmica”, han defensat els representants locals, que també han incidit en el pes que té el turisme esportiu en l’economia.

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física s’ha mostrat comprensiu i receptiu als dubtes dels ajuntaments, i ha assegurat que la Generalitat és partidària de realitzar els campus, colònies i casals, majoritàriament destinats a infants i adolescents, pels beneficis que té per als joves i per a l’economia dels organitzadors, però ha deixat clar que “s’hauran de seguir les mesures específiques d’higiene i prevenció que decretin les autoritats sanitàries". I ha afegit: “Esperem que el Ministeri de Sanitat es pronunciï com més aviat millor i expliqui els protocols preventius".

Gerard Figueras també s’ha mostrat confiat que la nova temporada d'esports federats, escolars i de grans esdeveniments. podrà començar després de l’estiu, també amb les mesures sanitàries pertinents, seguint les fases del pla de desconfinament que la Generalitat està aplicant a partir de les instruccions que actualment dóna l’Estat i de les recomanacions de l’executiu català en el marc del pla elaborat per la pròpia SGEAF fa tres setmanes.

Pel que fa al suport econòmic a entitats i administracions, el màxim responsable de l’esport català ha demanat als ajuntaments anar “alineats” en el destí i la priorització dels recursos que rebin dels diferents programes de subvencions, per tal que “aquests ajuts es dirigeixin a l’enfortiment de l’esport base”.

Convocatòries de subvencions

Gerard Figueras ha recordat als ajuntaments les mesures impulsades per la SGEAF a través de diverses convocatòries de subvencions, que es mantenen i se’n flexibilitzen els criteris. També s'habiliten línies de crèdit per oferir liquiditat, i ha avançat que "s’està treballant per ampliar la dotació de la convocatòria d’impacte, destinada a contribuir a la celebració d’esdeveniments esportius, encara que aquests no s’hagin pogut fer aquest any".

La reunió de l'SGEAF ha tancat la primera ronda de trobades amb els regidors d’Esports de totes les demarcacions de Catalunya per conèixer l’afectació en l’esport local de la pandèmia de la COVID-19, unes converses que es repetiran pròximament a mesura que avanci la fase de desescalada i el Govern executi noves mesures per ajudar a la reactivació del sector.