Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu poda uns 1.300 arbres i arbustos

La Seu poda uns 1.300 arbres i arbustos

L'acció se centra en els indrets on les branques poden molestar els vianants o apropar-se massa als edificis Els veïns poden obtenir compost orgànic de les restes reciclades
Poda d'arbres al Passeig
14/02/2008 16:11

El Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell està portant a terme la campanya anual de poda de prop de 1.300 arbres i arbustos de la ciutat. L'acció respon a la necessitat de podar les branques dels arbres i arbustos que impedeixen el pas als vianants per voreres estretes, però també perquè no facin nosa als edificis, tot reduint la capçalera de l’arbre.

La campanya la fan un total de 10 jardiners, entre podadors i recollidors. La meitat es dediquen als arbres i els altres cinc als arbustos.La tècnica que s’empra des de fa un parell de temporades és l’ús de plataformes per a poder arribar al capdamunt dels arbres més alts. El giny substitueix l'antiga tècnica de podar trepant per l’arbre. Aquest canvi vol evitar riscos laborals per als mateixos jardiners, tot realitzant la seva feina amb precaució i seguretat.

La zona d’actuació es concentra principalment a l’Eixample de la Seu, però també en espais d’esbarjo com són el parc del Valira, el parc del Segre i el Camí Ral de Cerdanya. Allà s'hi fa una poda de reducció de capçada i manteniment per evitar molèsties als habitatges i eliminar així branques perilloses i malaltes.

La gran quantitat de branques podades es porten cap a la planta de compostatge, situada a Bellestar. Les restes dels arbres i arbustos es trituren i es composten, donant com a resultat un compost orgànic que el mateix Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament urgellenc farà servir per abonar zones verdes.

D’altra banda, els particulars també poden adquirir aquest compost orgànic a la planta mateix. Així es clou el cicle de reciclatge de les restes de la campanya de poda.