Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu prepara les proves de la selectivitat 2008

La Seu prepara les proves de la selectivitat 2008

Els responsables municipals i acadèmics han visitat el centre cultural ‘Les Monges’, espai on s’examinen els alumnes de batxillerat de l’Alt Urgell, Cerdanya i Pallars
Selectivitat 2008 - Reunió preparatòria
18/02/2008 16:08

Aquest migdia ha tingut lloc a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell la reunió preparatòria per organitzar, per cinquè any consecutiu, les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) del curs 2007-2008 pels alumnes de batxillerat de les comarques pirinenques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Pallars i que se celebraran els dies 10, 11 i 12de juny, mentre que la convocatòria de setembre queda fixada pels dies 8, 9 i 10.

La reunió ha anat a càrrec de la regidora d’Educació, Mireia Alba, el vicerector de la Universitat de Lleida (UdL), Xavier Gómez Arbonés, el coordinador de les PAU de la UdL, Joan Cecilia, el president del tribunal de La Seu d’Urgell, Antoni Colom, i la cap de secció d’Accés i Beques, Montserrat Pifarré; així com els directors dels tres centres pirinencs: Xavier Falcó de l’IES Joan Brudieu de La Seu d’Urgell, Antoni Trujols de l’IES Pere Borrell de Puigcerdà i Joan Carles Farré de l’IES Hug Roger de Sort.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Alba, ha remarcat la importància que els estudiants de La Seu i de l’Alt Urgell, així com els alumnes de la Cerdanya i el Pallars, puguin realitzar les proves d’accés a la universitat a la nostra ciutat, ja que “no només es descentralitza aquest procés acadèmic sinó que, a més a més, bona part dels estudiants de batxillerat pirinencs s’estalvien realitzar llargs desplaçaments durant els tres dies que dura aquesta prova”.

Després de la reunió, els responsables municipals i acadèmics de l’organització de la selectivitat a La Seu han visitat el centre cultural ‘Les Monges’, edifici on es desenvolupen aquestes proves d’accés a la universitat, concretament a les plantes que ocupen l’Escola Municipal de Música i la UNED.

D’altra banda, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell han tornat a sol·licitar a la Universitat de Lleida una jornada d’informació a la nostra ciutat sobre l’accés a la universitat, l’oferta universitària i serveis universitaris dirigida no només als joves estudiants de batxillerat i dels cicles formatius de grau superior sinó també als pares i mares que hi estiguin interessats.

El fet que se celebrin aquestes proves de selectivitat a La Seu d’Urgell permet un estalvi econòmic a les famílies de més de 100 joves estudiants de tres comarques del Pirineu, estalviant-se de viatjar fins a Lleida durant els tres dies que es realitzen aquestes proves. Les PAU són proves anònimes, idèntiques per a tots els estudiants de Catalunya i es realitzen simultàniament a fi de garantir al màxim la igualtat d’oportunitats dels estudiants que s’hi presenten.

Les PAU tenen com a objectiu valorar la maduresa acadèmica dels estudiants i avaluar-ne els coneixements i les competències adquirides en el batxillerat. Per això es prepararen exàmens que permeten mostrar competències acadèmiques bàsiques i, en general, la formació adquirida tant en les matèries comunes com en les de modalitat.

La qualificació definitiva de les PAU s’obté fent una mitjana ponderada entre la nota mitjana de l’expedient del batxillerat i la nota derivada dels exàmens que es fan durant les proves. La nota de batxillerat suposa el 60% i la de les proves el 40% d’aquesta qualificació definitiva. La durada dels exàmens de cada matèria és d’una hora i mitja (a excepció de dibuix artístic que és de tres hores).