Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu presenta 'El Món Màgic dels Contes'

La Seu presenta 'El Món Màgic dels Contes'

L’exposició ofereix un monogràfic de contes infantils desplegables, publicats en diferents èpoques i a diferents llocs del món La iniciativa, promoguda pel TAT, es complementarà amb activitats i visites guiades per a escoles
LLibre desplegable
02/12/2008 11:33

Aquest dimarts s’inaugura a la Seu, a les set de la tarda, l’exposició “El Món Màgic dels Contes”, que es podrà a veure a la Sala Sant Domènec durant totes les festes nadalenques. L'obertura al públic del muntatge comptarà amb una xerrada del propietari de la mostra, Àlvaro Gutiérrez Baños.

“El Món Màgic dels Contes” presenta un monogràfic de contes infantils desplegables, publicats en diferents èpoques i a diferents llocs del món. Tot i que actualment el terme més utilitzat per referir-se a aquest tipus de llibres és “Llibres Pop-up”, també són anomenats llibres-joguina, llibres tridimensionals, llibres animats o llibres encunyats. Aquests contes amaguen un prodigi de papiroflèxia en el seu interior.

Les característiques úniques dels llibres-joguina, fan que aquesta exposició tingui un interès no només bibliogràfic, sinó també plàstic i tècnic. A la mostra es poden descobrir les variants de creació a l’hora de presentar un conte desplegable: carrusel, teatret, pestanyes, encunyat, panoràmic, cartes, ruletes, imatges combinades i tridimensionals. I també ens aporta informació sobre els enginyers de paper més rellevants de tota la història dels llibres “Pop-up”.

La col•lecció forma part d’una mostra global de més de 1.500 llibres desplegables sobre totes les temàtiques (arquitectura, medicina, història, música...) atresorats durant els últims 20 anys pel matrimoni format per Ana María Ortega i Álvaro Gutiérrez.

La mostra es va presentar per primer cop a Palència, el Nadal de 2002. La gran afluència de persones de totes les edats va animar els propietaris a presentar l’exposició a altres ciutats.

La iniciativa cultural a la Seu va a càrrec del TAT (Tallers i Accions de Teatre). La seva responsable, Genissa Gonzàlez, considera que “és important sensibilitzar els infants cap al món dels llibres, però aquest fantàstic viatge només es pot fer de la mà dels adults; per això busquem la seva complicitat: per convertir-los en insuperables mediadors entre el llibre i els infants”. La mostra es complementarà amb visites guiades per a les escoles i altres activitats, que volen potenciar els hàbits de lectura.