Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu presenta un curs de guiatge turístic dirigit a la gent gran

La Seu presenta un curs de guiatge turístic dirigit a la gent gran

La iniciativa està organitzada per les regidories de la Gent Gran i de Turisme de l'Ajuntament urgellenc Hi prendran part una dotzena de persones majors de 65 anys
Curs guiatge gent gran - Presentació
14/09/2009 17:38

Les regidories de la Gent Gran i de Turisme de la Seu d'Urgell, encapçalades per Teresa Casassas i Miquel Caminal, respectivament, han presentat aquest dilluns el curs de guiatge turístic dirigit a les persones grans de la nostra ciutat. La iniciativa té com a objectiu portar a terme una activitat intergeneracional, en la qual persones més grans de 65 anys faran de guies turístics a nois i noies nouvinguts a la Seu d'Urgell, així com també als joves en general.

El curs de guiatge turístic per a la gent gran serà impartit pel guia Andreu Escales. Hi prendran part un total de 12 persones.

Durant la presentació d'aquesta activitat, Teresa Casassas ha explicat que la idea de portar a terme el curs va sorgir durant l'edició passada de la Setmana de la Gent Gran. "Volíem aprofitar l'anecdotari que coneixen les persones grans respecte la història i el patrimoni cultural de la Seu d'Urgell", ha indicat.

El curs, que s'iniciarà aquest dimecres al centre cívic El Passeig, compta amb 20 hores de classe, de les quals sis seran classes teòriques (història de la Seu i el seu patrimoni i metodologia didàctica). Hi haurà quatre hores de pràctica, durant les quals l'alumne aplicarà allò après. També es realitzaran visites guiades a la biblioteca de Sant Agustí, al nucli històric de la Seu i a les oficines de Turisme de la seu d'Urgell. A més a més, el 12 d'octubre es farà una visita guiada real amb turistes. Els alumnes acompanyaran al professor per conèixer de primera mà com es porta a terme aquesta tasca.

Finalitzarà el curs amb una avaluació realitzada pels mateixos alumnes respecte el contingut estudiat a través d'una enquesta.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de la Seu, Miquel Caminal, ha manifestat que “aquesta activitat pot ser un punt de partida per formar guies de turisme esportiu i de natura a la nostra ciutat”.