Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu presenta un viatge virtual pel centre històric

La Seu presenta un viatge virtual pel centre històric

Durant la Fira de Sant Ermengol se'n farà una àmplia difusió des de l'estand institucional de La Seu d'Urgell
Presentació del programa 'Ciutat Virtual'
15/10/2007 19:20

Aquesta dilluns a la tarda s'ha presentat el programa 'Ciutat virtual' de La Seu d'Urgell a l'església romànica de Sant Miquel, dins del conjunt catedralici. L'acte ha anat a càrrec de l'alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, el bisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, i el regidor d'Innovació Tecnològica, Lluís Biosca. La presentació ha consistit en la demostració d'un programa que ha elaborat el tècnic urgellenc Jordi Pérez, juntament amb un ampli equip de col•laboradors. El projecte 'Ciutat virtual' ha estat dirigit per la Regidoria d'Innovació Tecnològica de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, a través dels tècnics Xavi Escribà i Joan Enric Vela, amb el suport del programa de Ciudades Digitales.

L'alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha manifestat que "aquest producte turístic cultural de qualitat ens identifica i aporta valor afegit al nostre territori'. Ausàs ha afegit que l'escenari escollit per fer la presentació 'està en plena sintonia amb el model turístic de qualitat pel qual apostem; un model íntimament vinculat a la cultura i al territori; un mdel basat en el trinomi qualitat-identitat-especialització, l'objectiu del qual és assimilar-lo a un monomi que és la Seu i tota la seva àrea d'influència'.

Per la seva part, el bisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, ha expressat la seva satisfacció pel fet que 'la catedral, el claustre, el museu, així com tot el centre històric de la ciutat puguin ser visitats des d'arreu del món'. D'altra banda, el regidor d'Innovació Tecnològica, Lluís Biosca, ha remarcat que 'Ciutat Virtual és un producte fet aquí i per aquí, ja que no només servirà per fer una projecció exterior de la ciutat sinó que serà una eina pels estudiants de la Seu per tal que en coneguin el seu patrimoni'.

El programa 'Ciutat virtual', al qual es pot accedir a través de la web WWW.LASEU.CAT, està realitzat en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany). Permet fer un viatge virtual pel centre històric de La Seu d'Urgell i descobrir alguns dels seus monuments i carrers més característics. A través de la xarxa es pot viatjar virtualment per la monumental Catedral de Santa Maria, que data del segle XII, i el seu claustre d'estil romànic; per l'església romànica de Sant Miquel del segle XI; la Casa de la Ciutat, actual Ajuntament; i per Sant Domènec, antiga església d'estil gòtic del segle XV. També es pot gaudir d'un passeig pel carrer dels Canonges amb trets característics de l'urbanisme medieval o pel carrer Major, caracteritzat per ' Les Mesures'.

'Ciutat virtual' presenta tres nivells diferents de visites pel nostre centre històric: les visites interactives, les visites guiades i la guia didàctica. Concretament, a través de les visites interactives es pot navegar pels escenaris 3D de la ciutat virtual de La Seu d'Urgell, des del centre històric a l'interior de la catedral els claustres. Una altra opció són les visites guiades que per aquells que el seu equip informàtic no els hi permet visualitzar la navegació en 3D, poden descarregar-se les visites guiades en format vídeo per la ciutat virtual de La Seu d'Urgell. I el tercer nivell és la guia didàctica on dins la ciutat virtual de La Seu es pot consultar continguts històrics i culturals dels edificis més rellevants com la Catedral o l'actual Ajuntament.

Durant la Fira de Sant Ermengol se'n farà una àmplia difusió des de l'estand institucional de La Seu d'Urgell.