Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu ratifica el nou Consorci d'Atenció a les Persones

La Seu ratifica el nou Consorci d'Atenció a les Persones

L'equip de govern argumenta que la fusió permetrà millorar la prestació de serveis El PSC-Progrés i ICV posen en dubte la utilitat del nou ens i critiquen la despesa que comportarà remodelar el Centre Cívic
Centre Cívic El Passeig
30/12/2008 09:14

El ple de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns al vespre la constitució del Consorci d’Atenció a les Persones. Aquest nou ens aglutinarà els serveis que presten en aquest àmbit el consistori urgellenc i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. La mesura es va ratificar amb els vots a favor de CiU, ERC i el PP i els vots en contra del PSC-Progrés i ICV.

El consorci comprendrà quatre àrees: Serveis Socials, Ciutadania i immigració, Gent gran i Promoció de la igualtat. La primera tinent d'alcalde, Teresa Casassas, va defensar ahir que la mesura permetrà una gestió més flexibile i també que tots els habitants tinguin el mateix accés a l’oferta social que fins ara han prestat per separat l’Ajuntament i el Consell, com també evitar la duplicitat de serveis i de tràmits. Casassas també va remarcar que el projecte serà pioner a la demarcació de Lleida i que compta amb el ple suport econòmic i logístic de la Generalitat, a través del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

El PSC-Progrés va reiterar les crítiques al projecte i va posar en dubte que millori l'atenció a les persones. El portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, va defensar que la Seu mantingui com fins ara els seus propis serveis socials, perquè les necessitats de la ciutat són diferents de les de la resta de la comarca. Alhora, creu que la mesura complicarà els tràmits per als usuaris, que s'hauran de moure entre l'Ajuntament i el Centre Cívic. Mas també va criticar precisament el cost de la reforma del Centre Cívic, que serà de 200.000 euros, i creu que els diners concedits per Acció Social s'haurien pogut destinar a ajuts directes als usuaris.

Des d'ICV, Josep Maria Carles també va mostrar novament el seu rebuig a la creació d'ens com aquest i a l'externalització de serveis municipals. Carles creu que el consorci comportarà noves despeses de personal.

El PP, en canvi, va donar suport a la mesura. La portaveu popular, Patricia Lanau, va considerar positiva l'experiència de comarques com la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Gironès, el Barcelonès, l’Alt Empordà i el Ripollès, i creu que s'ha de seguir aquest model.

En una última intervenció, l'alcalde, Albert Batalla, va defensar el projecte com una manera de millorar la cooperació entre la Seu i el conjunt de la comarca. Batalla va lamentar que aquest sigui el primer consorci social de Catalunya que no s'aprova per unanimitat, i va considerar que seguir-se oposant a projectes conjunts entre la ciutat i la comarca és "mirar cap al passat".