Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu reduirà al juny 100 places de zona blava

La Seu reduirà al juny 100 places de zona blava

S’eliminaran els aparcaments controlats dels carrers dels Tres Ponts, Germandat de Sant Sebastià, de l’Orri i Mare Janer L’equip de govern plantejarà el pròxim dilluns, en sessió plenària, una tarja especial per als industrials, l’eliminació de la tarifa mínima de pagament i canvis en els horaris
Zona blava
03/04/2008 17:28

L’equip de govern (ERC i CIU) posarà el pròxim dilluns, dia 7 d’abril, a consideració del plenari municipal de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell l’aprovació inicial la modificació de l’ordenança que regula l’aparcament controlat i que inclourà canvis en l’ús de la zona blava de la ciutat.
El consistori urgellenc i l’empresa concessionària de la zona blava han negociat, després de gairebé un any de funcionament, una sèrie de millores al servei per tal facilitar l’aparcament tant als ciutadans en general com als industrials en particular.

Les modificacions que es proposen són, entre altres, l’eliminació de la tarifa mínima de pagament, que actualment és de 20 cèntims, per tal que l’usuari pugui obtenir un tiquet per sota d’aquest preu.

La nova proposta també vol canviar les limitacions horàries que fins ara són de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre, passant de 9 del matí a una del migdia, mentre que l’horari de pagament a la tarda quedaria igual (de 16 a 20 hores). D’aquesta manera es vol facilitar l’estacionament en aquesta zona a tota la població de la Seu, ja que es deixaran tres hores d’aparcament gratuït, tot coincidint amb l’hora de dinar.

Un altre dels objectius és facilitar la feina als industrials que treballen dins la ciutat amb un seguit de facilitats a les empreses de la Seu que podran obtenir una tarja referencial per a cadascun dels seus vehicles industrials (furgoneta mixta o vehicle industrial). Amb aquesta tarja podran obtenir un tiquet d’aparcament de fins a 4 hores, enlloc del màxim de 2 hores que marca actualment l’ordenança, i a més a més, es beneficiaran d’un 30% de descompte.

Un altre punt que modificarà l’ordenança sobre l’aparcament controlat a La Seu és que es reduiran 100 places de zona blava. Concretament, s’eliminaran les places de zona blava dels carrers Tres Ponts, Germandat de Sant Sebastià, Orri i Mare Janer.

L’encara avui regidor de Mobilitat i alcalde accidental de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha manifestat que “amb aquestes mesures es vol millorar les condicions d’aparcament a la nostra ciutat, adequant i dimensionant la zona blava a les necessitats de la Seu. Els darrers mesos de servei han servit per valorar i alhora establir quines coses calia canviar i per tant negociar amb la concessionària”.

Es preveu l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança que regula la zona blava en el ple del proper dilluns. Després es publicarà l’ordenança als butlletins oficials, que obrirà el període d’exposició pública per rebre possibles al•legacions. L’aprovació definitiva i, per tant, l’inici de l’aplicació de la mesura es faria en el ple ordinari del mes de juny.