Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu reduirà les quotes a l'Escola Municipal de Música

La Seu reduirà les quotes a l'Escola Municipal de Música

La mesura, amb el suport del Departament d'Educació, s'aplicarà a alumnes de 4 a 18 anys. També es rebaixarà les taxes de les Escoles Esportives de l'Ajuntament El PSC-Progrés creu que l'acord arriba amb dos anys de retard, ja que l'equip de govern els havia rebutjat una proposta semblant
Centre Cultural 'Les Monges'
01/06/2009 16:41

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell té previst aprovar aquest dilluns al vespre, al plenari, la rebaixa de les quotes mensuals de l'Escola Municipal de Música i de les Escoles Esportives Municipals, de cara al curs vinent.

Pel que fa a l'Escola de Música, s'aprovarà una reducció de tarifes a través d'una aportació de fons econòmic per part del propi Ajuntament urgellenc i alhora d'una subvenció del Departament d'Educació de la Generalitat. Anirà adreçada als alumnes de 4 a 18 anys. El regidor de Cultura, Miquel Colom, ha manifestat que “aquesta mesura respon al fet que l'Ajuntament creu que cal fer un esforç per oferir una educació musical completa, integradora i accessible per a tothom”.

Per a poder rebre aquest suport econòmic per part de la Generalitat, l'Ajuntament urgellenc ha hagut d'adaptar l'oferta educativa als requeriments del Departament d'Educació, tot incrementant les hores lectives.

Pel que fa a les Escoles Esportives Municipals, el regidor d'Esports, Lluís Biosca, ha afirmat que “en l'actual època de crisi, considerem necessari mantenir els mateixos preus dels abonaments mensuals de cadascuna de la vintena d'activitats esportives, però a la vegada mantenint la qualitat del servei”.

El PSC-Progrés ha criticat aquesta mesura prevista al ple. El portaveu socialista, Jordi Mas, afirma que la baixada de les quotes anunciada per l’equip de govern "arriba amb més de dos anys de retard i després de votar en contra d’una proposta de Progrés que proposava aquesta retallada al mes de desembre de l’any anterior".

Progrés recorda que al plenari del desembre passat CiU i ERC van votar en contra d'una proposta semblant. Aquesta proposta pretenia destinar, com a mínim, el 50% de la subvenció rebuda per Educació a reduir proporcionalment les quotes vigents. En total, uns 77.000 €. "Des del curs 2007-08 la Generalitat subvenciona una part important de l’Escola Municipal de Música sense que això hagi suposat una baixada de les quotes per a les famílies", asseguren. Si per l’activitat del curs anterior l’aportació de la Generalitat era de 120.000 €, al curs 2008-09 ha estat de 155.000 €.

Jordi Mas afirma que estan “acostumats que es rebutgin les nostres propostes i després no tinguin més remei que portar-les a la pràctica”. Mas conclou que “és necessari escoltar més i coordinar-se millor amb el col•lectiu de professors de l’Escola de Música per evitar les improvisacions constants en l’organització i funcionament de l’Escola”.