Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu redueix un 30% la població de coloms en dos anys

La Seu redueix un 30% la població de coloms en dos anys

El municipi millora el control de les aus mitjançant mètodes d'esterilització. Aquest any passat s'ha reforçat la campanya amb un nou expenedor a l'edifici de la Biblioteca Sant Agustí
Expenedor per a coloms a la Catedral de la Seu
03/02/2016 18:20

La Seu d'Urgell ha reduït en un 30% la població de coloms al municipi durant els anys 2014 i 2015, gràcies a les campanyes de control d'aquestes aus amb un esterilitzant (Ovistop) que dóna uns resultats “molt positius”, segons la valoració que n'ha fet l'Ajuntament urgellenc. Aquest mètode inhibeix la capacitat reproductora dels coloms i, per tant, s'evita el creixement de la colònia.

Des del 2014, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament, a través de l'empresa Ambients, ve realitzant el control del nombre de coloms a la ciutat. Aquesta actuació consisteix en donar pinso de blat de moro recobert amb una pel·lícula de Nicarbazina, un fàrmac que té poder anticonceptiu pels coloms. Aquest pinso se subministra a primera hora del matí, per tal d'assegurar-ne el consum, mitjançant la instal·lació d’expenedors automàtics situats en punts claus de la ciutat.

Com a novetat, aquest any passat es va instal·lar un nou expenedor a la Biblioteca Sant Agustí amb l'objectiu de reforçar l'actuació al centre històric de la Seu d'Urgell, un dels punts de la ciutat on la colònia de coloms és més gran. Durant el 2015 la campanya s'ha dut a terme entre els mesos de març i desembre, període de cria de l’espècie.

Per tal de valorar els resultats de l’actuació, els tècnics realitzen un cens de la població fent un comptatge directe d’individus mitjançant la metodologia Sol&Senar (1995) que, tot i que et dóna uns valors estadístics, són un indicador que permet veure la variació en el temps si es repeteix el comptatge amb la mateixa metodologia al llarg dels anys.