Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu sanciona 22 propietaris de gossos per incomplir l'ordenança municipal

La Seu sanciona 22 propietaris de gossos per incomplir l'ordenança municipal

L'Ajuntament duu a terme una campanya per aconseguir l'eliminació de les tifes de gos Les multes oscil.len entre els 150 i els 300 euros  
Parc del Valira
16/02/2009 10:28

L'Ajuntament de la Seu ha denunciat un total de 22 propietaris de gossos per incomplir l'ordenança municipal de control i tinença d'animals de companyia. Això ha estat gràcies al fet que des de fa uns mesos es va posar en marxa la vigilància intensiva per part de diversos agents, com ara la Policia Municipal, els serveis de neteja viària, jardineria i el vigilant ambiental. L'objectiu del consistori és 'acabar amb el problema de les defecacions canines als carrers i places de la ciutat'.

Els agents municipals han realitzat un total de 40 identificacions. Han obtingut dades dels propietaris dels animals, han fet la comprovació de la documentació i han multat en els casos que ha correspost. D'aquestes 40 identificacions, n'han sorgit 22 denúncies: una per defecació, dues per manca de documentació i la resta per portar el gos sense lligar. En aquest sentit, i davant les peticions veïnals, l'Ajuntament urgellenc està estudiant possibles zones públiques, que seran prèviament senyalitzades, per tal que els animals de companyia puguin passejar sense anar lligats.

La campanya per aconseguir l'eliminació de les tifes de gos és el punt principal de la feina del cos de la Policia Municipal de La Seu, que porta a terme una vigilància especial. Tanmateix també es vigila els gossos deslligats i la presència d'animals en zones de joc infantil. Els agents policials poden posar sancions (que van dels 30 als 300 €) als propietaris incívics. El control es duu a terme a tota la ciutat i, especialment, en parcs i places de jocs infantils senyalitzades, és a dir, zones on està totalment prohibida l'entrada de gossos.

Per a aquesta tasca, la Policia Municipal compta amb la col·laboració de la brigada de neteja viària, de la de jardineria i del vigilant ambiental, que es posen en contacte amb el cos policial per tal d'avisar de les actuacions incíviques.

Campanyes de sensibilització

Recordem que l'Ajuntament de La Seu ha portat a terme diverses campanyes de sensibilització amb la voluntat de convèncer als propietaris de gossos que tenen l'obligació de portar el gos lligat, correctament identificat i censat, i que han de recollir els excrements canins. Segons fonts de l'Ajuntament , "aquestes campanyes han donat bons resultats i han fet que molts propietaris de gossos ja compleixin les seves obligacions, però encara hi ha algun propietari que té actituds incíviques".

L'Ajuntament urgellenc va instal·lar fa alguns anys diversos expenedors de bosses (kioscan) per facilitar la recollida d'excrements canins que donen cobertura a tota la ciutat i als barris, amb un gran èxit d'ús per part de la majoria de propietaris d'animals de companyia.