Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma a la campanya 'No puc esperar!'

La Seu se suma a la campanya 'No puc esperar!'

La iniciativa vol facilitar el dia a dia de les persones amb la malaltia de Crohn o colitis ulcerosa. Avancen els passos per habilitar un lavabo públic en els baixos d'un edifici de la plaça de Joan Sansa
13/03/2019 20:20

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat aquest dilluns sumar-se a la campanya 'No puc esperar', impulsada per l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i per la Unitat de Malalties Inflamatòries Intestinals (MII) de l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta. La iniciativa, que vol facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós, s'implantarà pròximament al municipi.

La proposta s'adreça a ciutadans amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), pacients ostomitzats o colectomitzats, persones sotmeses a cirurgia per un càncer de recte, i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte consideren que cal incloure. La regidora de Salut, Montserrat Bonet, argumenta que amb la campanya "es vol donar resposta a un dels problemes que més angoixa aquestes persones: la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo". De fet, això fa que els costi sortir de casa per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari. "Tot plegat pot suposar una minva de la seva qualitat de vida", remarca Bonet.

L'ús dels lavabos es podrà fer disposant d'una targeta que es facilitarà des de la Fundació Sant Hospital quan es consideri convenient. Les targetes seran gratuïtes i no nominals, però estaran numerades per seguir un control de lliurament. Un altre dels objectius de la iniciativa serà sensibilitzar la població sobre aquesta problemàtica i arribar a nous acords de col.laboració amb establiments i equipaments de la ciutat perquè autoritzin l'ús dels seus lavabos de manera gratuïta i el més ràpidament possible als portadors de les targetes 'No puc esperar!'.

Més lavabos públics

Tots els grups municipals van donar suport a la proposta i van incidir en la necessitat que hi hagi més lavabos públics al carrer. En aquest sentit, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va anunciar que ja s'està fent els últims passos per instal·lar-ne un en uns baixos d'un edifici de la plaça de Joan Sansa, a tocar de Comtat d'Urgell i el carrer de Joaquim Viola. El lavabo serà autonetejable.

  • Campanya 'No puc esperar!'
  • Espai on s’ubicarà el lavabo públic