Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma a les campanyes d'emergència de Myanmar i l'Equador

La Seu se suma a les campanyes d'emergència de Myanmar i l'Equador

La junta de govern respon a la petició del Fons Català de Cooperació Paral.lelament, s'obre un compte corrent a Caixa Girona per als veïns que hi vulguin col.laborar
Mapa de Myanmar
12/05/2008 16:38

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell té previst aquest dilluns sumar-se a la crida organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) per ajudar a resoldre la crisi humanitària generada pel cicló ‘Nargis’ a Myanmar (Birmània).

Aquesta intervenció humanitària es planteja en dues possibilitats: donar suport al Programa Mundial d’Aliments de Nacions Unides, o bé donar suport a la campanya d’ajut humanitari endegada per Creu Roja de Catalunya, la Federació Internacional de la qual ja ha desplaçat equips al terreny i ha activat els seus magatzems ubicats a Kuala Lumpur (Malàisia).

Les entitats i institucions que volen col.laborar s'estan trobant amb els entrebans posats per la mateixa junta militar que governa Myanmar. Sobre aquest punt el Fons Català insta el govern birmà a facilitar l’accés a les víctimes immediatament, respectant les normes que regulen l’accés al país de personal humanitari i de material, així com facilitat de moviment a l’interior del país.

Segons les últimes informacions governamentals de Myanmar hi ha més de 22.500 morts, 41.000 persones desaparegudes i un milió de persones que han perdut casa seva. La població total afectada a la zona és de 24 milions (la meitat de la població de Myanmar). Es calcula que centenars de milers de persones necessiten assistència humanitària urgent.

A la Junta de Govern Local, també es plantejarà que la Seu se sumi a la campanya d’emergència per les inundacions a l’Equador, que afecta 3,5 milions de persones i 100.000 àrees de conreu. A més, es preveu que les pluges continuïn duran tres mesos.

Per als ciutadans que vulguin col.laborar en totes dues campanyes, l’Ajuntament de la Seul ha obert un compte corrent a Caixa Girona, on s'ha d'indicar a quina de les emergències humanitàries es vol col·laborar . El número és el 2030-03-30-273110000016.