Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma al Dia Mundial de la Poesia

La Seu se suma al Dia Mundial de la Poesia

La commemoració es farà aquest dilluns, 21 de març, amb la lectura en viu d'un poema d'Olga Xirinacs i la projecció del videopoemari 'Alt Urgell, plany i passió', en homenatge al poeta de Peramola Josep Espunyes
Cartell de les activitats del Dia Mundial de la Poesia a la Seu 2016
18/03/2016 19:20

La Sala La Immaculada serà l'escenari aquest dilluns, 21 de març, de la commemoració del Dia Mundial de la Poesia a la Seu d'Urgell. L'acte comptarà amb una lectura en veu alta del poema 'Prenem les roses', d'Olga Xirinacs. Així mateix, s'hi presentarà el videopoemari 'Alt Urgell, plany i passió', en homenatge al poeta de Peramola Josep Espunyes.

Segons informa l'Ajuntament de la Seu, la lectura del poema de l'escriptora tarragonina la protagonitzaran quinze persones, que llegiran cadascuna d'elles els versos en un idioma diferent: català, castellà, àrab, anglès, francès, letó i lituà, entre d'altres llengües del món.

Pel que fa al videopoemari, es tracta d'una proposta poètica organitzada pel Servei de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, que pren de base el llibre de l'autor alturgellenc del mateix títol ('Alt Urgell, plany i passió'), amb motiu del 20è aniversari de la seva publicació. L'obra, editada per Garsineu Edicions, està formada per quaranta-dues tankes, amb rima consonant. Cada poema és de cinc versos, el primer i el tercer de cinc síl·labes; i el segon, el quart i el cinquè, de set síl·labes. Es tracta d'un recorregut, de sud a nord-est, per tot l’Alt Urgell a través de les paraules.

Homenatge a Josep Espunyes

En l'audiovisual hi han participat diverses persones de l’Alt Urgell, que llegeixen poemes del llibre. El projecte ha prioritzat que els lectors fossin també poetes, juntament amb altres persones vinculades al món de la cultura a la comarca. També s’ha procurat que els lectors siguin veïns del mateix poble de què parla el poema en qüestió.

El document vol esdevenir un petit reconeixement al poeta de Peramola, i és mateix Josep Espunyes qui llegeix, en aquest documental, l'últim poema de l'obra. Properament, el videopoemari es podrà visionar a les xarxes socials.

L'acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia està organitzat per les Àrees de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i del Consell Comarcal amb la col·laboració de l'Escola Oficial d'Idiomes.