Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu serà l'escenari de la Grifone Challenge/Escanyabocs'08

La Seu serà l'escenari de la Grifone Challenge/Escanyabocs'08

El 24 i 25 de maig acollirà diferents disciplines esportives de vocació untanyenca i natural: trail running, orientació triraid, marxa nòrdica i BTT
Logotip Escanyabocs 2008
23/04/2008 16:27

La Seu d’Urgell acollirà els dies 24 i 25 de maig el Grifone Challenge/Escanyabocs’08, esdeveniment multiesport a muntanya dedicat a disciplines diferents, però unides entre sí per la seva vocació muntanyenca i natural com el trail running, l’orientació, el triraid, la marxa nòrdica i la BTT.

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell promou el Grifone Challenge/Escanyabocs’08 amb l’objectiu de buscar el vincle amb el territori i les persones que, dia a dia, fan d’aquestes activitats esportives una filosofia de vida. Grifone Challenge/Escanyabocs’08 és un esdeveniment esportiu vinculat al món de la muntanya que neix amb la voluntat de potenciar la nostra ciutat i la comarca de l’Alt Urgell com a referent d’aquestes manifestacions esportives i de lleure.

Aquesta competició multiesport de muntanya, a més a més de tenir el suport fonamental de Grifone, com a patrocinador principal, compta amb l’organització tècnica dels clubs esportius de La Seu, amb més de 100 persones vinculades a la preparació i seguiment de les diferents proves.

Recordem que l’empresa Grifone, fortament arrelada a la Seu d’Urgell des del seus orígens, s’implica en aquest projecte per tal d’ajudar-lo a assolir aquesta dimensió global, la projecció i la difusió que l’esdeveniment necessita per a créixer.

Singularitat del Grifone Challenge/Escanyabocs’08

Des de l’organització és té com a objectiu crear un esdeveniment que, a poc a poc, vagi creixent i consolidant-se, tot augment la seva participació, superant fronteres i que esdevingui un clàssic, una cita ineludible en el calendari de les proves de muntanya. La singularitat del Grifone Challenge/Escanyabocs’08 passa per oferir a tots els participants proves esportives amb característiques úniques i distintives, circuits sorprenents des del punt de vista tècnic, paisatgístic i naturalista, modalitats atractives i la possibilitat que, en un sol cap de setmana, es puguin provar i gaudir més d’una d’aquestes activitats.


Programa

Dissabte 24 de maig, matí

- Cursa d’Orientació, modalitat esprint, coincidint amb el Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat. En l’àmbit urbà de la Seu d’Urgell. Organitzada pel Club Xinoxano Orientació.

- Triraid, prova per a iniciar-se (o seguir participant) en el món dels raids d’aventura. Es disputa per parelles i inclou proves com l’orientació a peu, l’orientació en bicicleta, el piragüisme i el tir amb arc. Es disputa en les magnífiques instal·lacions del Parc Olímpic del Segre i el seu entorn. Organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya.


Dissabte 24 de maig, tarda

- Vertical Quiri, cursa de quilòmetre vertical que consistirà en la pujada a l’ermita de Sant Quiri, des del poble de Noves de Segre. Una cursa de 4,5km per tal de superar un desnivell de 850m, organitzada per la UEU.

- Marxa nòrdica. Prova de participació lliure i que es desenvoluparà paral·lelament al Vertical Quiri. Una activitat menys exigent, una manera d’acostar-se a la muntanya des de la vessant de l’esport de lleure i salut. Una alternativa per als acompanyants dels atletes que participin en la cursa d’orientació i/o el Vertical Quiri. Organitza el CEFUC.


Diumenge 25 de maig, matí

- Pedalada en btt. Organitzada pel CC Tupedala inclou dos circuits d’exigències diferents per camins, alguns inèdits, que permetran descobrir racons amagats de l’entorn de la nostra ciutat.

- Marxa nòrdica. Prova de participació lliure i que es desenvoluparà paral·lelament a la pedalada. Una activitat menys exigent, una manera d’acostar-se a la muntanya des de la vessant de l’esport de lleure i salut. Una alternativa per als acompanyants dels atletes que participin en la pedalada. Organitza el CEFUC.


Activitats paral·leles per als participants

Divendres 23 de maig, vespre


- Projecció a càrrec de Jordi Tosas, “Magic Line”, sobre la conquesta del K2 per una de les vies més difícils i perilloses.


Dissabte 24 de maig, a la nit

- Projecció a càrrec de Jordi Solé on explica les seves experiències en un trekking per l’Himàlaia, “Ladakh Zanskar, l’esperit de l’Himàlaia”. Acompanyant aquest audiovisual, i per a tots els participants, es farà una degustació de productes alimentaris típics de la zona. Com a prèvia, es projectaran imatges de les proves que s’hagin disputat aquell matí.


Espai web


El Grifone Challenge Escanyabocs 2008 compta amb un espai web propi on es poden trobar les característiques de les diferents proves i on s’aniran actualitzant els horaris, els recorreguts o els detalls de les activitats paral·leles. També és el lloc on es poden formalitzar les inscripcions, que es podran fer, gràcies a la col·laboració de La Caixa, des de casa i amb qualsevol targeta de crèdit.


Col·laboradors

El Grifone® Challenge/Escanyabocs 08 compta amb la col·laboració de Turisme Seu, SA que ofereix descomptes en l’allotjament per a tots els participants que els reservin mitjançant la seva central de reserves. També hi col·laboren el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Diputació de Lleida, La Caixa i Probike.


Participants

Els 500 primers inscrits al Grifone® Challenge rebran un obsequi de l’organització consistent en una samarreta tècnica de Grifone® i altres obsequis d’empreses col·laboradores.