Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu també reclama que TV3 es vegi al País Valencià

La Seu també reclama que TV3 es vegi al País Valencià

Suport unànime del consistori a ACPV. L'Ajuntament condemna el tancament dels repetidors per part de la Generalitat Valenciana
Protesta contra el tancament de repetidors de TV3
05/02/2008 17:30

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha acordat per unanimitat donar suport a la campanya en favor de TV3 al País Valencià i, alhora, expressar el desacord amb el tancament i cessament de les emissions de Televisió de Catalunya.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, ha manifestat que el tancament de les emissions de TVC al País Valencià “suposa un nou episodi d’agressió a la llengua i el tancament d’un espai de comunicació propi”. Per Ausàs, l’acord de la Junta de Govern de l’Ajuntament és també “una expressió de suport a la tasca realitzada Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que ha treballat per fer possible la recepció de TV3 al País Valencià i que mereix un reconeixement de les institucions en tant que ha contribuït de forma decisiva a la pluralitat informativa”.

Durant més de 20 anys, ACPV ha garantit l’arribada de les emissions de TV3 al País Valencià. Ara, però, la Generalitat Valenciana ha incoat un expedient sancionador contra ACPV per emetre aquestes emissions, i aquesta entitat s’enfronta a una ordre administrativa de cessament de les emissions i a una sanció econòmica de 300.000 euros. La multa ha estat revocada per la justícia aquesta setmana passada, però el tancament continua vigent.

La continuïtat d’aquestes emissions són de vital importància per a la normalització del català i per a les relacions entre Catalunya i el País Valencià. El manifest per la reobertura, que ja han signat un gran nombre d'institucions i entitats, remarca que, en un context amb una oferta televisiva cada cop més gran i diversa, "la resposta d’un govern no pot ser mai la censura d’un canal, sinó garantir l’accés dels ciutadans a la més àmplia oferta, com a mostra de pluralitat informativa i de llibertat d’expressió".

La carta l'han signada, entre d'altres, els expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall, els abats dels monestirs de Poblet i Montserrat i el president d’Acció Cultural. Els signants fan “una crida al conjunt de la societat -associacions, entitats, ajuntaments, sindicats i partits, i persones individuals- perquè, amb la màxima implicació de tots, es pugui fer front a aquesta situació”.