Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu tanca temporalment la font del Passeig

La Seu tanca temporalment la font del Passeig

S'hi instal.larà un mecanisme d'estalvi d'aigua, com en d'altres fonts situades en espais públics El servei de Parcs i Jardins aplica les recomanacions del Decret de Sequera de la Generalitat
La font del Passeig, sense aigua
06/05/2008 17:40

El Servei Municipal d’Aigua de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell aplicarà noves mesures per estalviar aigua a la ciutat. De moment, des d’aquest dimarts s’ha tancat el raig de la font del passeig Joan Brudieu i s’ha iniciat un conjunt d’obres de remodelació de la instal.lació. Els treballs de reforma de la font consisteixen en la col.locació d’un motor-bomba submergible que permetrà la recirculació de l’aigua, fet que garantirà un estalvi d’uns 10 metres cúbics diaris.

El consistori també ha previst el tancament de la font que hi ha al Claustre del Parc del Valira. Una altra acció d’estalvi d’aigua serà la substitució dels mecanismes de raig d’aigua continu per polsadors temporitzats a fonts de diverses espais d’esbarjo, com la de la Plaça del Carme.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de La Seu, Miquel Caminal, ha destacat la necessitat d’estalvi d’aigua per part de tothom, “en un moment de sequera tan important”. En aquesta línia, Caminal ha explicat que “l’administració té la responsabilitat de fer-ne pedagogia i alhora predicar amb l’exemple”.

Campanya de reg de jardins públics

Davant l’imminent inici de la campanya de reg dels les zones verdes públiques, des del Servei de Parcs i Jardins del Consistori urgellenc també s’han pres una sèrie de mesures d’ajustament de consums d’aigua, tot seguint les indicacions del decret de sequera emès per la Generalitat de Catalunya, que obliga a reduir la quantitat d’aigua dedicada a aquest ús.

Respecte al que marca l’esmentat decret, La Seu es troba en fase 1. Això permet aplicar 45 litres d’aigua per m2 al mes, és a dir, 11 litres per m2 a la setmana. Durant els més d’estiu, es preveu que quantitat serà insuficient per al bon manteniment de la gespa. Això implicarà, si no plou, que durant els mesos de més calor les zones públiques amb gespa quedin mig seques.

Tenint en compte aquest fet, el Servei Municipal de Parc i Jardins de La Seu d’Urgell està plantant més arbustos als jardins públics amb l’objectiu de reduir mestres quadrats verds. El reg d’aquestes plantes es fa per degoteig i poden viure amb quantitat inferiors d’aigua respecte les que marca el decret de sequera.

Per últim, Parcs i Jardins també està incidint sobre el manteniment de les xarxes de regs tot dedicant-hi una persona més, a temps parcial, per detectar i arranjar possibles avaries. Alhora també s’està invertint en la millora dels equips de reg per aspersió i en els sistemes de detecció de fuites per a poder reduir el consum sense que això afecti a la qualitat de les zones verdes.

Reducció de l’ús de l’aigua en la neteja viària

Pel que fa la neteja dels carrers de la nostra ciutat, a més a més de reduir l’ús de l’aigua per a portar a terme aquest servei, a partir d’ara es farà servir aigua no potable.

Kits estalviadors d’aigua

Recordem que des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament urgellenc s’ha apostat de manera decidida en fomentar l’estalvi d’aigua a la nostra ciutat, tal i com ja preveu l’Agenda 21 Local. Per promoure aquest estalvi, el passat mes de gener es va iniciar una campanya dirigida a les llars urgellenques amb la instal•lació de manera totalment gratuïta de mecanismes estalviadors d’aigua a les aixetes i a les cisternes dels sanitaris de totes aquells ciutadans i ciutadanes que ho van sol•licitar.

Més de 600 habitatges s’han adherit a la campanya, fet que suposa una reducció important del consum d’aigua del municipi. Actualment també s’estan instal•lant aquests mateixos kits estalviadors d’aigua en els diferents equipaments municipals.