Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu tindrà el nou anell de fibra òptica la pròxima tardor

La Seu tindrà el nou anell de fibra òptica la pròxima tardor

L’empresa que durà a terme els treballs parteix d’un pressupost de 533.500 euros finançats a través del programa ‘Territorios Digitales’
Sant Hospital de la Seu d'Urgell
04/07/2007 13:52

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui l’adjudicació del subministrament de la xarxa d’accés i transport de banda ampla a La Seu d’Urgell. L’empresa que durà a terme els treballs és la UTE FOC-CURTÓ, que parteix d’un pressupost de 533.500 euros. El finançament de les obres va a càrrec del projecte ‘Territorios Digitales’, que engloba el Ministeri espanyol d'Indústria, Turisme i Comerç, la secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat i el mateix ajuntament de la Seu. El Consell Comarcal també assumirà el cost d’un tram dels treballs.

La construcció de la xarxa d’accés i transport de banda ampla s’enllestirà abans que acabi el mes de novembre, tal i com estableix una clàusula de l'adjudicació.

En una primera fase de la intervenció es vol aconseguir interconnectar els edificis municipals i les escoles de la ciutat mitjançant un anell de fibra òptica sobre el que s’establiran serveis de transport a través del protocol Gigaethernet, que permetrà més endavant oferir serveis avançats de veu i dades.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de La Seu i responsable de l’àrea de Noves Tecnologies, Lluís Biosca, ha afirmat que l’anell de fibra òptica “farà possible, a mig termini, un abaratiment de la connexió de la banda ampla i una major velocitat, contribuint així trencar la fractura digital existent que actualment hi ha a moltes poblacions del Pirineu”.

La Seu d’Urgell ja disposa de zones on existeix canalització apta per a fibra òptica sobre el qual ja s’ha fet una primera estesa, concretament entre la Sala de Cultura de Sant Domènec i el centre cultural Les Monges.

Les noves canalitzacions que es portaran a terme són de Sant Domènec al Sant Hospital de La Seu; del Sant Hospital al centre cívic l’Escorxador; de l’Escorxador a l’escola Albert Vives i a l’Horta del Valira sud; de Les Monges a la plaça Bisbes Prínceps; de la Plaça Bisbes Prínceps a l’Horta del Valira nord; una extensió a Turisme La Seu, i connexió a la carretera N-260 i als polígons industrials.