Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu tindrà transport interurbà a finals de novembre

La Seu tindrà transport interurbà a finals de novembre

Donarà servei als municipis de la Seu d'Urgell, Alàs i Cerc, Montferrer i Castellbò, Ribera d'Urgellet i les Valls de Valira El bitllet senzill costarà 1,20 euros, i la tarja de 10 viatges, 7 euros
Parada del SeuBus
31/10/2008 17:25

El servei de transport interurbà que unirà La Seu d'Urgell amb els municipis d'Alàs i Cerc, Montferrer i Castellbò, Ribera d'Urgellet, Valls de Valira i els polígons industrials de la zona entrarà en funcionament l'última setmana del mes de novembre. Aquests dies s'està acabant d'instal•lar les parades al llarg de tota la línia que donarà servei des de la població d'Alàs fins al pont d'Arfa, amb una especial incidència als barris de la Seu, Castellciutat i els polígons industrials.

Així doncs, el servei de transport interurbà anomenat SeuBus començarà a donar servei l'última setmana de novembre, amb la visita del director general de Transports, Manel Villalante, moment que també tindrà lloc l'acte de signatura del conveni dels cinc ajuntaments amb la Generalitat de Catalunya. El conveni estableix que els costos de l'explotació del servei, uns 170.000 euros anuals, es repartiran entre concessionària de la línia, ajuntaments i Generalitat de Catalunya. Des dels ajuntaments s'ha agraït la tasca tècnica i de planificació que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha realitzat durant tots aquests mesos per tal de fer possible la posada en marxa d'aquest servei.

Davant l'imminent posada en funcionament del SeuBus, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha afirmat que “amb aquest projecte aconseguim un territori i una ciutat més cohesionada i millor connectada”. Batalla també ha manifestat en nom de tots els alcaldes dels municipis impulsors d'aquest transport interurbà “la satisfacció per arribar al final d'un procés llarg que havia de dotar a la nostra ciutat d'un servei de transport públic que connectés molt millor la Seu com a centre de serveis amb els barris i pobles del nostre entorn més immediat, així com donar servei als punts industrials de l'Urgellet, els quals generen un gran volum de trànsit privat”.

Per la seva part, el director territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Jordi Mas, ha expressat que la posada en marxa d'aquest servei “demostra l'aposta i la sensibilitat inequívoca del Govern de la Generalitat vers les demandes del territori i, en especial, amb tot allò que fa referència a la millora i potenciació del transport públic”. Mas ha afegit que “aquest servei de bus interurbà serà el primer d'aquestes característiques de l'Alt Pirineu i Aran, i pretén servir de model per altres zones de muntanya”.

Horaris, parades i tarifes

Properament, tots els ciutadans del cinc municipis que donarà servei aquest autobús interurbà rebran a les seves llars tota la informació referent a horaris, parades i tarifes.

Al respecte, ja es pot avançar que la línia de transport interurbà SeuBus donarà servei de dilluns a divendres, amb un total de 10 viatges al dia i 41 parades al llarg del seu recorregut.

El vehicle que realitzarà el transport, serà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i tindrà una capacitat de 54 places, 17 assegudes i 37 de peu.

Aquest servei de bus serà ofert per l'empresa ALSA (antiga Alsina Graells) que és qui ostenta la concessió per part de la Generalitat per a realitzar la línia interurbana.

Pel que fa a les tarifes, hi haurà la possibilitat d'adquirir un bitllet senzill per 1,20€ (preu reglat per la Generalitat) i alhora els usuaris podran adquirir un tiquet de 10 viatges, anomenat T10, que costarà 7 euros (0,70 € cada viatge). Cal dir però, que com a promoció d'inici del servei de bus interurbà, de finals de novembre fins al 31 de desembre d'enguany, el preu del bitllet senzill serà d'1€.

Els primers mesos de funcionament del bus interurbà serviran de prova per conèixer quin serà l'ús del servei, així com les possibles incidències per anar corregint rutes, horaris, etc.

Cal recordar que els dos trajectes proposats són el que unirà La Seu amb Castellciutat, el polígon industrial, el municipi de Montferrer fins al pont d’Arfa, i el que unirà la Seu amb la partida de Sant Pere i el municipi d’Alàs.