Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu tindrà un estudi de locals buits

La Seu tindrà un estudi de locals buits

Aprovada per unanimitat una moció de la CUP en què també es proposen accions i mesures per fomentar-ne l'ocupació. L'objectiu és dinamitzar l'economia local
Ple de la Seu d'Urgell
07/04/2017 19:30

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat fer un estudi del parc de locals buits del municipi. La proposta, presentada per la CUP, també emplaça la comissió corresponent a dur a terme accions i mesures per fomentar l'ocupació d'aquests espais un cop se n'obtinguin els resultats.

En la defensa de la moció, el regidor cupaire Pau Lozano va destacar l'objectiu final ha de ser "reactivar l'economia local i expandir el comerç de proximitat" ja que "les persianes baixades provoquen una sensació d’abandonament i paralització que és perjudicial per a la dinamització econòmica".

El tinent d'alcalde de la Via Pública, Jesús Fierro (PDeCAT), es va mostrar favorable a la moció, tot i que va descartar que l'estudi es faci aquest 2017. "Serà un bon instrument de gestió però una bona opció és buscar alguna persona externa perquè el realitzi", va afegir.

Per la seva banda, la regidora Berta Vidal, d'ERC, va donar suport al text, tot i que va aprofitar per alertar del despoblament de les zones rurals i de muntanya. "Tenim un problema general i més profund", va puntualitzar. Vidal també va proposar flexibilitzar els usos de les plantes baixes dels edificis i fer d'intermediaris entre propietaris i emprenedors. Segons va remarcar la regidora republicana, "cal una tasca de dinamització que vagi més enllà".

Per part de Compromís X La Seu, Joan Barrera va votar a favor tot i que va especificar que cal estar amatent perquè l'estudi sigui útil. Barrera va recordar les propostes de reactivació econòmica plantejades pel seu grup, com la millora de façanes o la reducció de l'IBI, i va alertar sobre el model comercial de la ciutat, en què opina que "s'ha de valorar els comerços de proximitats i no les grans superfícies".