Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu tira endavant un estudi del parc de locals buits del municipi

La Seu tira endavant un estudi del parc de locals buits del municipi

Una persona contractada a través del programa 'Enfeina't' elaborarà el document. La diagnosi haurà de permetre dur a terme accions per fomentar la utilització d'aquests espais
Carrer Major de la Seu d'Urgell
08/02/2018 19:45

La tinent d'alcalde de l'àrea de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, ha anunciat en el ple d'aquest mes de febrer que l'Ajuntament urgellenc contractarà pròximament una persona a través del programa 'Enfeina't', promogut des del Servei d'Ocupació de Catalunya, per elaborar un estudi del parc de locals buits del municipi. La contractació dóna resposta a una moció presentada per la CUP i aprovada pels grups municipals en què també es preveu dur a terme accions i prendre mesures per fomentar la utilització d'aquests espais un cop se n'obtinguin els resultats.

El regidor cupaire Pau Lozano s'ha felicitat per aquest pas i ha manifestat que el document permetrà "reactivar l'economia local i expandir el comerç de proximitat" ja que "les persianes baixades provoquen una sensació d’abandonament i paralització que és perjudicial per a l'economia". Lozano defensa que "fer una diagnosi real d'aquests locals permetrà fer propostes i treballar línies d'actuació eficaces per revertir la situació actual".

El programa 'Enfeina't', a través del qual es farà l'estudi, fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i aportar experiència professional per a la seva inserció laboral.