Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu torna a acollir el Festival del Joc del Pirineu

La Seu torna a acollir el Festival del Joc del Pirineu

La proposta, que es durà a terme en diferents espais de la ciutat, es farà del 3 al 5 de novembre. La Sala de Sant Domènec es convertirà en una gran ludoteca amb jocs i tallers gratuïts per a totes les edats
Presentació del Festival del Joc del Pirineu (Foto: Ajuntament de la Seu)
11/10/2017 18:35

La Seu d’Urgell acollirà novament del 3 al 5 de novembre el Festival del Joc del Pirineu. Després de l’èxit obtingut en la seva primera edició, amb més de 2.500 visitants, l’Ajuntament urgellenc i l'empresa Cheaps Films tornen a organitzar el certamen, adreçat a un públic de totes les edats. Així ho han explicat aquest dimecres en roda de premsa la tinent d’alcalde de Promoció, Mireia Font, i el director del festival, Xavi Socías.

Mireia Font, que ha destacat la bona resposta que va obtenir l'any passat la proposta, "sobretot per part de les famílies”, ha subratllat la rellevància del festival, ja que és l'únic d’aquestes característiques que hi ha arreu del Pirineu. En aquest sentit, la tinent d'alcalde s'ha compromès a "continuar potenciant-lo".

Per la seva part, el director de la iniciativa, Xavi Socías, ha incidit en el fet que el Festival del Joc del Pirineu utilitzarà espais diferents i s’activaran diversos emplaçaments. La Sala de Sant Domènec es convertirà en una gran ludoteca amb moltes activitats, a través de l'entitat Ayudar jugando. Així mateix, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat acollirà partides exclusives de jocs determinats, mentre que al Col·legi La Salle s’hi organitzarà novament una jornada sobre joc i educació.

Inauguració

El Festival del Joc del Pirineu s’inaugurarà divendres 3 de novembre, a les set de la tarda, amb una conferència que tindrà lloc a la Sala de la Immaculada, a càrrec de Pablo Giménez, membre fundador de l'entitat Ayudar jugando, i la medievalista Laura de Castellet. Al llarg de tota la jornada, la ludoteca instal·lada a la Sala de Sant Domènec obrirà les seves portes exclusivament per a les escoles de la Seu.

Dissabte 4 de novembre, el mateix espai s'obrirà al públic en general. Durant el mateix dia, el Col·legi La Salle durà a terme la jornada 'Joc i Educació al Pirineu'. Així mateix, al Sant Hospital tindrà lloc un taller vivencial a càrrec del psicòleg Mateu Ubach, i a l’Espai Ermengol s’hi faran dos jocs exclusius.

Diumenge 5 de novembre la Sala de Sant Domènec seguirà essent una ludoteca oberta a totes les edats, de les deu del matí i fins a les vuit del vespre.

Convidat

Cal destacar que el convidat del festival d'enguany serà el professor Eugeni Castaño, autor de diversos jocs educatius. Per a més informació sobre el 2n Festival del Joc del Pirineu es pot consultar la pàgina web www.festivaldeljoc.cat enviar un correu electrònic a o visitar la pàgina de Facebook @festivaldeljocdelpirineu.