Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Seu vol instal·lar un nou punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

La Seu vol instal·lar un nou punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Iniciats els tràmits per acollir-se als ajuts públics de l'Institut Català de l'Energia per fer-lo possible. Vistiplau unànime a la moció d'ERC perquè aquest espai esdevingui un pol d'atracció al municipi
Punt de recàrrega de vehicles elèctrics (Foto: Gencat)
04/04/2017 17:35

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha acordat aquest dilluns iniciar la redacció d'una memòria i els documents oportuns per tal que el consistori urgellenc es pugui acollir als ajuts públics convocats per l'Institut Català de l'Energia per a la instal·lació d'un punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics. La decisió s'ha pres abans del ple municipal del mes d'abril, celebrat al vespre, en què el grup d'ERC presentava una moció en aquest sentit.

Arran del tràmit previ, el text votat va suprimir finalment la referència a la convocatòria d'ajuts i va afegir un altre punt sobre les gestions necessàries "perquè l'equipament que s'instal·li tingui el menor manteniment possible". Així mateix, la proposta especifica que s'haurà de buscar a través de la comissió de promoció de la ciutat "mecanismes per tal que el punt de recàrrega es converteixi en un pol més d’atracció i promoció al municipi".

En relació amb la iniciativa republicana, el tinent d'alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jesús Fierro, la va valorar positivament i va assegurar que l'equip de govern comparteix plenament l'esperit de la petició. Fierro també va recordar que existeix ja un espai d'abastament al passeig de Joan Brudieu, gràcies a la col·laboració amb l'empresa Peusa.

Des de Compromís X La Seu, el regidor Miguel Perruca va qualificar la moció d'"interessant i positiva" i va demanar celeritat en els tràmits per fer la sol·licitud. Per la seva banda, el representant de la CUP a l'Ajuntament de la Seu, Pau Lozano, tot i remarcar la importància de fomentar aquest tipus de vehicles, va expressar els seus dubtes sobre el procediment de gestió de l'espai i va assenyalar que l'Ajuntament hauria de desvincular-se'n.

Valoració de les votacions

El portaveu d'Esquerra, Francesc Viaplana, es va mostrar satisfet per l’acollida unànime de la moció i "per la celeritat amb què el govern ha endegat la tasca per aconseguir acomplir les dates de presentació, que són molt ajustades". Viaplana va reiterar "la doble vessant de la proposta", amb la contribució a la sostenibilitat i la preservació del medi a través de la reducció de les emissions contaminants a l’aire de la ciutat, a més de la creació d’un nou punt d’atracció a la ciutat per a visitants, tant de pas com de destí.