Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Societat Catalana de Micologia proposa que el carnet de boletaire tingui tres categories diferents

La Societat Catalana de Micologia proposa que el carnet de boletaire tingui tres categories diferents

L'entitat advoca per distingir entre l'activitat de venedors, aficionats i científics Una vintena d'experts han recollit en dos dies unes 170 espècies diferents de bolets al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Bolets - Micòlegs (ACN/Marta Lluvich)
Bolets - Micòlegs (ACN/Marta Lluvich)
29/09/2014 18:13

La Societat Catalana de Micologia vol que es crein tres tipus diferents de carnets de boletaire: per a professionals, aficionats i científics. L'entitat ha llançat la proposta en una trobada d'experts que s'ha realitzat al Parc Natural de l'Alt Pirineu, amb una posterior exposició a Sort.

La presidenta de l'SCM, Laia Ribes, rebutja bàsicament que els micòlegs hagin de pagar un tiquet diari per anar a buscar bolets o fongs per a l'estudi i la investigació. Ribes argumenta, en declaracions a l'ACN, que els objectius dels micòlegs i de la gent que recull bolets per menjar o fer negoci són diferents. Limitar la quantitat de bolets per persona, segons Ribes, ja ajudaria a conscienciar.

Marc Garriga, tècnic del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha explicat que en aquesta zona els Agents Rurals ja informen els boletaires que l'objectiu d'implantar un model de gestió és preservar el recurs fomentant les bones pràctiques de recol·lecció, augmentar la conscienciació social i millorar la gestió.

Als boletaires de zones de recol·lecció reservada se'ls facilita una guia de bones pràctiques. En un full informatiu s'indica normes de comportament, conservació i seguretat, entre d'altres.

Varietat de bolets

Els membres de la Societat Catalana de Micologia han recollit en dos dies unes 170 varietats, entre les quals destaquen algunes de mortals (Cortinarius orellanes, Amanita pantherina, Amanita phalloides, Galerina marginata o Clitocybe cerussata). Pel que fa a exemplars estèticament sorprenents destaquen el niuet (en forma de niu i ous al seu interior), la bisporella citrina o l'espatulària. Aquesta darrera, amb l'escalfor deixa anar les espores com si fos el fum d'una xemeneia.

La trobada de micòlegs ha servit per demostrar la gran varietat de bolets i fongs que hi ha al Parc Natural de l'Alt Pirineu. El fet que aquest any es tracti d'un any plujós hi ha ajudat.

Mostrar formulari de contacte