Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Taula Tècnica de Salut Mental de l'Alt Urgell s'adapta al nou context de la COVID-19

La Taula Tècnica de Salut Mental de l'Alt Urgell s'adapta al nou context de la COVID-19

En una reunió telemàtica s'han posat en comú les diferents accions que preparen les comissions de treball. Alerta per l'afectació del confinament i la crisi del coronavirus en el col·lectiu
Salut Mental (Imatge: Gencat)
25/06/2020 20:25

La Taula Tècnica de Salut Mental de l'Alt Urgell va reunir-se telemàticament el passat 18 de juny per posar en comú com s'ha adaptat el seu treball a les circumstàncies actuals de la pandèmia de la COVID-19 i per plantejar com hauran de ser les pròximes actuacions en salut mental a la comarca, posant en relleu que el confinament i la crisi sanitària del coronavirus han afectat de ple el col·lectiu.

Així, les diverses comissions han anat prenent decisions en relació amb les seves àrees. En aquest sentit, la Comissió de Coneixement i Xarxa està elaborant un protocol d’actuació per als casos que no estan vinculats al centre de salut mental d’adults, ni a cap recurs o servei comunitari, així com per a les persones que requereixen una atenció urgent.

Per la seva banda, la Comissió de Sensibilització ha decidit posposar el projecte “En veu alta”, dirigit a la conscienciació de la salut mental a les escoles. Les persones vinculades a aquest grup s’uniran temporalment a la nova comissió creada per programar els actes del Dia Mundial de la Salut Mental (12 d'octubre) i de la Marató de TV3 del pròxim mes de desembre.

Finalment, la Comissió de Promoció de Polítiques ha decidit posposar la seva acció de sensibilització dins de l’àmbit laboral, i posarà en marxa una nova línia de treball per definir com ha afectat la bretxa tecnològica al col·lectiu de la salut mental.

Nova reunió al setembre

La Taula Tècnica de Salut Mental de l'Alt Urgell es tornarà a reunir al setembre per posar en comú les diferents accions realitzades per cada comissió i poder-les presentar posteriorment a la Taula Plenària.

Espais de reflexió i treball col·laboratiu

Les Taules de Salut Mental són un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori. Aquests punts de trobada cerquen la implicació de tots els agents relacionats amb l’atenció a la salut mental de la zona.