Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Trobada amb els Acordionistes es completa a la Seu amb el Gran Concert Catalunya

La Trobada amb els Acordionistes es completa a la Seu amb el Gran Concert Catalunya

La vetllada dedicada a músics del país estrena nova data i ubicació: avui divendres (20.30 h) a la plaça de Joan Sansa. L'esdeveniment ha revalidat l'èxit de públic i ha reunit novament intèrprets d'arreu del món
Ivan Caro i Pilar Planavila, a la Trobada amb els Acordionistes
02/08/2019 10:45

La 44a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu finalitza avui divendres, 2 d'agost, i ho fa amb el ja habitual Gran Concert Catalunya. Enguany, però, aquesta vetllada dedicada als acordionistes del país estrena nova data i ubicació: es fa una setmana després de l'inici dels concerts i es podrà veure a la plaça de Joan Sansa, a la Seu d'Urgell. L'accés és gratuït.

El Gran Concert Catalunya es va crear per mostrar l'èxit de la recuperació de la música d'acordió els darrers anys tant a l'Alt Pirineu com a la resta del país i com a contrapunt al fet que la Trobada acull al llarg dels dies anteriors músics d'arreu del món. Pel que fa a la plaça de Joan Sansa, de la qual es va completar la reivindicada urbanització ara fa dos anys, el director de la Trobada, Artur Blasco, en destaca que ara disposa d'un petit escenari fix que consideren ideal per a aquest format de concert.

Blasco serà un dels músics que actuarà avui, al costat de Marien de Casimiro. També hi prendran part, ja sigui en solitari o bé amb duets o trios aquests intèrprets: Pacu Clotet, Liv Hallum, Ivan Garriga, Cati Plana, Eduard Casals, Marc Figuerola, Elies Fernández Sabaté, Núria Llobet, Agustí Busquets, Pep Lizandra, Elias Porter, Ivan Caro, Pilar Planavila, Pere Romaní, Víctor Pedrol, 'Pepón' Vilarrubla, Marc del Pino, Roser Gabriel i Carla Mateo. A banda d'acordionistes, en aquesta llista també hi ha intèrprets de violí, viola de roda, clarinet, contrabaix i percussió.

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que al 2020 farà 45 anys, ha revalidat l'èxit de públic i la satisfacció dels músics convidats d'arreu del món, que hi han aportat novament música de qualitat dels seus respectius països. A banda d'Arsèguel i la Seu, també hi ha hagut concerts a Puigcerdà i a Castellbò, aquest dilluns i dimarts passat.