Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La UGT organitza una jornada de debat sobre els treballadors transfronterers

La UGT organitza una jornada de debat sobre els treballadors transfronterers

L'objectiu de la iniciativa és tractar i buscar solucions a la problemàtica social i laboral que pateix el col.lectiu En el col.loqui, el pròxim dia 21, hi intervindran el Secretari General del sindicat, Josep Maria Àlvarez, i representants polítics d'Andorra i del Congrés dels Diputats
UGT
13/11/2009 12:17

La UGT Terres de Lleida, amb la col.laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ha organitzat per al dissabte dia 21 de novembre una jornada de debat a la capital de l’Alt Urgell per tractar i buscar solucions a la problemàtica social i laboral que pateixen els treballadors fronterers. Aquest col.lectiu, format per unes 2.600 persones, creua diariàment la frontera hispanoandorrana per anar a treballar al Principat.

La Jornada tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Començarà a les 11 del matí i finalitzarà a la una del migdia. Un dels organitzadors, José Luis Aguilá, destaca que el debat aplegarà representants de primer nivell dels àmbits polític i sindical.

Hi participaran com a ponents, en el marc d’una taula rodona-col.loqui, la Ministra de Salut, Benestar i Treball del Govern d’Andorra, Cristina Rodríguez, i els diputats al Congrés dels Diputats pel PSC, Isabel López; per CiU, Carles Campuzano; i per ERC, Joan Tardà. En el marc de l'acte també farà una intervenció el Secretari General de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach.

La Jornada serà inaugurada per la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Teresa Casassas, i la Secretària General de la UGT Terres de Lleida, Rosa Palau. La cloenda anirà a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el Secretari General de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez. José Luis Aguilá espera que la reunió serveixi per avançar en la resolució dels problemes dels fronterers, per part d'aquelles persones que ho poden solucionar.

Cal recordar que la UGT Terres de Lleida assessora i atén des de l’any 2004 al col.lectiu de treballadors transfronterers des del Centre d’Assessorament Transfronterer (CDT), que està ubicat a la seu de la UGT a la Seu d’Urgell.