Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La mitjana d'ocupació hotelera a Andorra a l'agost ha estat de prop del 80%

La mitjana d'ocupació hotelera a Andorra a l'agost ha estat de prop del 80%

La UHA, preocupada pel menor nivell de pernoctacions a Sant Julià de Lòria, l'única parròquia on el percentatge ha baixat en un context de creixement
Andorra
06/09/2017 09:20

El president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Manel Ara, s'ha mostrat preocupat per la tendència negativa de l'ocupació hotelera a Sant Julià de Lòria en un context d'augment de les pernoctacions aquest estiu. La parròquia laurediana és l'única on aquest mes d'agost ha disminuït lleument el percentatge d'ocupació respecte d'anys anteriors (s'ha quedat en el 69%), mentre que a la resta del país ha augmentat i a Escaldes-Engordany l'increment ha estat de fins a 10 punts, arribant al 83,25%. El percentatge més alt l'ha tingut Andorra la Vella (84,65).

En aquest sentit, Ara ha remarcat que cal "treballar i prendre mesures" per procurar que els visitants "vulguin fer nit a Sant Julià", que rep turistes a través d’espais com Naturlàndia, però "la majoria opta per fer aquestes activitats i dormir en una altra parròquia, i això s’hauria de canviar". Malgrat que no es té un pla d’actuació concret, Manel Ara ha dit a El Periòdic que caldria començar per "canviar els productes dels hotels i fer ofertes més atractives". A més, el president de la UHA va assegurar que el col·lectiu ja s’ha reunit amb el comú per intentar trobar una sol·lució a aquesta manca de pernoctacions però que a hores d’ara no s’ha decidit tirar endavant cap mesura concreta. 

La UHA va fer públiques aquest dimarts les dades d’ocupació del sector hoteler en relació al mes d’agost. S'hi mostra que en relació al mateix període de l’any passat, l’ocupació ha augmentat un 5,29%, passant del 75,76 al 79.77%. Al respecte, Ara va puntualitzar que aquest increment és "molt positiu". A més, s'ha complert les previsions, que se situaven en el 80%. Segons Ara, aquest augment s’explica "perquè –com en la resta de països europeus– l’economia i el turisme ha millorat".