Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La UNED de la Seu oferirà el curs vinent el grau de Criminologia

La UNED de la Seu oferirà el curs vinent el grau de Criminologia

La formació teòrica es complementarà amb pràctiques, amb la col·laboració d'institucions policials i penitenciàries. El Centre Associat aprova un pressupost de 223.000 euros i prepara el tercer Congrés Internacional d'Història dels Pirineus
UNED la Seu
22/02/2017 12:48

El Centre Associat de la UNED de la Seu d’Urgell impartirà, a partir del curs 2017-2018, el grau en Criminologia. Així s'ha anunciat en la reunió de la Junta Rectora de l'ens educatiu, que es va dur a terme aquest dilluns a l'ambaixada espanyola a Andorra, presidida per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i l'ambaixador Manuel Montobbio. També hi van assistir, entre d'altres, el vicerector adjunt de Centres Associats de la UNED, Vicente Pérez; i la vicerectora de Qualitat i Ordenació Acadèmica, Núria Carriedo.

El grau de Criminologia, de caràcter multidisciplinar, té com objectiu subministrar una formació criminològica integral sobre el sistema de justícia penal. Aquesta formació teòrica es completarà amb les pràctiques, amb convenis específics, a diferents institucions públiques com poden ser cossos policials i penitenciaris, vinculats amb la criminologia.

Precisament en l'àmbit de la justícia, la Junta Rectora preveu signar properament un conveni amb el Govern d’Andorra que permetrà que els interns del Centre Penitenciari andorrà pugui matricular-se al curs d’accés i graus que imparteix la UNED. Un acord que es valora molt positivament, dins de l'objectiu de fomentar la reinserció.

En la reunió, la Junta Rectora va aprovar la memòria acadèmica del curs 2015-2016, l’execució del pressupost del 2016 i també el nou pressupost per a l’exercici 2017, que ascendeix a 223.585 euros. 

Congrés d'Història

La trobada també va servir per preparar el tercer Congrés Internacional d’Història dels Pirineus, l'organització del qual encapçala el Centre Associat de la UNED de la Seu, juntament amb l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Institut d’Estudis Andorrans.

La direcció ha expressat el ple suport a l'esdeveniment, que vol donar continuïtat als congressos realitzats l'any 1988 a Cervera el 1998 a Girona. Serà, per tant, la primera vegada que aquest congrés centrat en els Pirineus es fa en territori pirinenc. La principal novetat és que es vol "donar a conèixer la història dels Pirineus d’una forma més oberta i transversal i realitzar-ne un estudi global i integrador".