Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La UNED proposa un curs sobre recuperació i conservació del patrimoni cultural al Pirineu Occidental

La UNED proposa un curs sobre recuperació i conservació del patrimoni cultural al Pirineu Occidental

El programa inclou les xerrades d'Artur Blasco, Berna Garrallà, Ermengol Puig, Josep Minguell i Albert Villaró Les inscripcions es poden fer al centre associat de la Seu i Andorra fins al 20 de març
UNED - Curs patrimoni cultural
12/03/2012 12:02

El centre associat de la UNED a la Seu d'Urgell i Andorra organitza els pròxims 22 i 23 de març un curs sobre la recuperació i la conservació del patrimoni cultural del Pirineu Occidental català. El programa inclou la intervenció d'experts com el musicòleg Artur Blasco; la cap de l'àrea de Protecció del Patrimoni d'Andorra, Berna Garrallà; el pintor Josep Minguell; l'arqueòleg i escriptor Albert Villaró; i l'historiador i coordinador de la proposta, Ermengol Puig.

Aquest seminari d'extensió universitària, que es podrà convalidar amb 1 crèdit de lliure elecció o 0,5 crèdit  ECTS (d'àmbit europeu), s'estructura sobre la idea que el patrimoni cultural és "un dels testimonis fonamentals de la trajectòria històrica d'una col.lectivitat". En aquest sentit, Puig indica que "és per això que cal protegir-lo, conservar-lo, investigar-lo i difondre'l".

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Seu, Jordi Martín, ha agraït en la presentació de la proposta, el pas endavant de la UNED "per vincular ensenyament, cultura i territori". Per la seva banda, el director de la UNED a la Seu, Joan Mingorance, ha expressat la voluntat de donar continuïtat a aquest tipus de formació "amb temàtiques vinculades amb la Seu i el Pirineu" i "més enllà de l'estricta oferta acadèmica".

Està previst que el curs s'imparteixi a través de conferències, classes, ponències i tallers. També tindran un paper molt important les noves tecnologies, ja que s'utilitzaran canons o pissarres digitals. A més, el contingut es podrà seguir a través de videoconferències o webconferències. Totes les exposicions finalitzaran amb un col.loqui.

Cinc àmbits del patrimoni pirinenc

El seminari arrencarà el dijous, 22 de març, amb una xerrada sobre recuperació del patrimoni musical popular de muntanya (17.00 hores), a càrrec d'Artur Blasco. Tot seguit, Berna Garrallà exposarà "La conservació del patrimoni cultural a Andorra: un repte multidisciplinar" (19.00 hores).

Pel que fa a divendres, 23 de març, Ermengol Puig parlarà sobre l'arquitectura popular de les muntanyes i els problemes de la seva recuperació (16.00 hores). Dues hores més tard, intervindrà Josep Minguell, que tractarà el valor patrimonial de la pintura al fresc. El seminari es clourà amb una xerrada d'Albert Villaró sobre la restauració i la rehabilitació de la Catedral de Santa Maria d'Urgell (segle XII).

Inscripcions

El curs tindrà una durada de 10 hores. El període d'inscripció finalitza el 20 de març. Per formalitzar la matrícula, cal lliurar a la secretaria del centre de la UNED una còpia del DNI de l'alumne i un justificant del pagament dels 25 euros que costa el curs.