Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Universitat de Lleida exposa la seva oferta formativa als joves de la Seu

La Universitat de Lleida exposa la seva oferta formativa als joves de la Seu

La sala de Sant Domènec ha acollit una jornada informativa del centre universitari lleidatà
Jornada informativa UdL
26/03/2008 13:29

La Universitat de Lleida (UdL) ha ofert avui una jornada informativa a la Seu d’Urgell per als estudiants del Pirineu. La trobada, que ha aplegat una quarantena d’alumnes de batxillerat de l’IES Joan Brudieu, ha començat a les onze del matí a la sala de cultura de Sant Domènec. A l’acte hi ha participat el vicerector de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida, Xavier Gómez, que ha conduït la sessió; l’alcalde accidental de la Seu, Albert Batalla; a més del coordinador de les Proves d’Accés a la Universitat, Joan Cecília.

El responsable de la jornada d’orientació, Xavier Gómez, ha explicat que aquesta ha estat la segona vegada que la UdL organitza una iniciativa d’aquest tipus: “Hem tornat per explicar als nois i noies què és la Universitat i el sistema universitari, quins són els nous canvis educatius que s’aplicaran en un futur i les característiques de la Udl i la nostra oferta acadèmica i de serveis”. Gómez no ha negat un especial interès per captar estudiants del Pirineu: “Sentim la Seu i el territori com un espai proper, malgrat que els joves no acaben de conèixer les seves opcions en el procés de tria universitari”.

La Udl va néixer el 1991 i compta amb una tradició acadèmica de 700 anys. Imparteix una oferta educativa multidisciplinària en els àmbits de les ciències, de les ciències de la salut, de les ciències socials, de les humanitats, de la tècnica i de la gestió i la pràctica de l’esport. Gómez ha ressaltat els avantatges socials, econòmics i culturals de la ciutat; l’alta qualitat de l’ensenyament i la recerca; i la manca de massificació i les seves dimensions humanes.

Per la seva part, l’alcalde accidental de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha manifestat davant dels alumnes de l’IES Joan Brudieu que “amb l’accés a la universitat s’obre una nova etapa per cadascun dels i les joves de la Seu, no només des d’un punt de vista de la seva formació acadèmica, sinó que la Universitat també és un espai per formar-se com a persones”. Batalla ha volgut remarcat davant dels joves urgellencs “la importància d’aquest moment important en les seves vides, ja que aquesta decisió afectarà directament el seu futur”.

D’altra banda, durant la jornada també s’ha explicat, a càrrec de Joan Cecília, coordinador de les PAU, el funcionament de les proves d’accés a la universitat que realitzaran aquests alumnes els dies 10, 11 i 12 de juny al centre cultural ‘Les Monges’. Les famílies que vulguin més informació sobre aquesta universitat poden dirigir-se al Servei d’Educació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Els últims anys la UdL ha descentralitzat a la Seu les Provés d’Accés a la Universitat per als alumnes de batxillerat de la capital urgellenca, de Sort i de Puigcerdà.