Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Universitat d'Estiu de la UdL oferta 19 cursos a la Seu

La Universitat d'Estiu de la UdL oferta 19 cursos a la Seu

Entre les temàtiques, hi haurà els conflictes internacionals, la lectura de mapes GPS i les aigües termals i medicinals als Pirineus La lliçó inaugural es dedicarà a l'Any Internacional de l'Astronomia
Universitat d'Estiu de la UdL
05/05/2009 18:42

La dissetena Universitat d'Estiu de la UdL oferta un total de 41 cursos, dels quals la majoria, 19, seran novament a la Seu d'Urgell. També se'n faran a Lleida ciutat, Àger, Seròs, Tremp, Erill la Vall, Solsona i Arbeca.

Entre les temàtiques que es presentaran a la Seu, destaquen els cursos sobre els conflictes internacionals actuals, sobre lectura de mapes per a usuaris de GPS i sobre l'ús de les aigües termals i medicinals als Pirineus. Completen la llista qüestions com ara la música clàssica i barroca, l'educació emocional, les visions de la ciutat, les presentacions en públic, la robòtica i l'estudi de camp de sòls a la Cerdanya.

Enguany, a més, s'afegeix una nova seu. Àger acollirà el curs Un cop d'ull a l'Univers, que es desenvoluparà al Parc Astronòmic del Montsec. Precisament, coincidint amb la celebració de l'Any Internacional de l'Astronomia, el firmament també serà protagonista de la lliçó inaugural, que tindrà lloc al Centre Cívic El Passeig de La Seu el 14 de juliol, a les 20.00h. El director científic del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas pronunciarà la conferència Astronomia: una imatge, més que mil paraules. Paral·lelament s'inaugurarà l'exposició La Seu del Món, sobre la immigració a la capital de l'Alt Urgell, amb fotografies realitzades pels alumnes del curs que va impartir la fotoperiodista Sandra Balsells al 2008.

La 17a Universitat d'Estiu de la UdL obre el seu període de matrícula aquest dijous, 7 de maig. Fins el dia 29 d'aquest mes, els inscrits aconseguiran un 15% de descompte en el preu dels cursos. Entre els dies 1 i 19 de juny, la reducció és del 10%.

D'altra banda, la UdL ofereix per primer cop un curs virtual dins la seua oferta d'estiu. Migracions a la Mediterrània: Algerians entre dos ribes s'emmarca en el Programa Algèria Universitats de la Xarxa Vives i la Conferència Regional de les Universitats de l'Oest d'aquest país del Magrib. Els matriculats podran seguir part de les classes de forma presencial i la resta, per Internet. La UdL organitza aquesta activitat a proposta de tots els centres que formen part de la Xarxa Vives.