Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Val d'Aran busca consolidar el turisme ciclista a Fitur 2010

La Val d'Aran busca consolidar el turisme ciclista a Fitur 2010

21/01/2010 11:39

El síndic d'Aran, Francés Xavier Boya, ha participat en la presentació de 'Bookingbike.com. Pedals del món' que és fruit de l'evolució del projecte d'una empresa de la Val d'Aran que va començar amb la Pedals de Foc. Boya ha destacat que es tracta d'una empresa "innovadora" que ha tingut el suport del Síndic des de l'inici. La Val d'Aran busca així "consolidar" el turisme ciclista i també els de productes sostenibles "perquè és un turisme interessant per la seva exigència i capacitat adquisitivaQ.

Pedals de Foc és un recorregut en bicicleta de muntanya pel perímetre del Parc Nacional d'Aigüestortes. S'hi recorre l'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà, aprofitant les infraestructures de turisme rural de la zona i les pistes i camins que les connecten.

En aquesta Fira Internacional de Turisme (Fitur), s'ha presentat la nova aposta de l'empresa aranesa que aposta pels "Pedals del món", que engloba totes les rutes d'arreu de l'Estat: Pedals de foc, Pedals d'Occitània, Le défi occitan i Pedals de Laya a Tenerife.

Projectes de futur

A més a més del cicloturisme, la Val d'Aran treballa en una idea conjuntament amb Tour España. Es tracta d'un projecte pilot per als territoris de muntanya que busca apostar pel turisme de bicicleta de muntanya també de carretera, el senderisme i el turisme terapèutic i de benestar.

El repte pendent és presentar conjuntament amb les comarques de banda i banda de la frontera una iniciativa relacionada amb l'art romànic de la zona.